ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα «φάει» καλά στην Ευρωβουλή η Ελεωνόρα. Θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας!

Οι Κινέζοι θωρακίζουν τα επιθετικά τους ελικόπτερα με πλάκες από γραφένιο

Οι Κινέζοι θωρακίζουν τα επιθετικά τους ελικόπτερα με πλάκες από γραφένιο

Με νέα ειδική θωράκιση στην περιοχή του πιλοτηρίου εξοπλίστηκε το κινεζικό επιθετικό ελικόπτερο Ζ-10.

Το ελικόπτερο έχει εξοπλιστεί με ειδικές πλάκες κατασκευασμένες από γραφένιο οι οποίες παρέχουν μεγαλύτερη προστασία στο πλήρωμα από τα μέχρι σήμερα άλλα γνωστά υλικά θωράκισης.

Οι πλάκες γραφενίου αναπτύχθηκαν από Ινστιτούτο Αεροπορικών Υλικών του Πεκίνου και είναι 200 φορές ανθεκτικότερες από αυτές που κατασκευάζονται από χάλυβα μπορούν να επιμηκυνθούν κατά 20% (προφανώς κατόπιν επεξεργασίας) και ζυγίζουν μόλις 0,77 γραμμάρια ανά κάθε κυβικό μέτρο.

Τα πλακίδια που έχουν τοποθετηθεί εξωτερικά στην περιοχή του πιλοτηρίου προστατεύουν του χειριστές από βολίδες αντιαεροπορικών όπλων καθώς και τις δεξαμενές καυσίμου του ελικοπτέρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.