ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βίντεο: Ρωσική προσομοίωση επίθεσης μαχητικών Su-57 εναντίον… α/α S-400!

Βίντεο: Ρωσική προσομοίωση επίθεσης μαχητικών Su-57 εναντίον… α/α S-400!

Μια άσκηση διαφορετική από την άλλες εκτέλεσε η ρωσική Αεροπορία.

Μια άσκηση της οποίας τα στοιχεία μελετώνται και θα μελετώνται για πολύ καιρό ακόμα και θα αποτελέσουν την βάση για την βελτίωση των επιχειρησιακών χαρακτηριστικών της επόμενης γενιάς των αντιαεροπορικών συστημάτων μακρού βεληνεκούς S-400 (η πρώτη βελτιωμένη έκδοση του συστήματος αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της μέχρι το τέλος του 2020), αλλά και του μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς Su-57, το οποίο έχει εισέλθει σε παραγωγή χαμηλού ρυθμού, μετά την απόκτηση αρχικής επιχειρησιακής ικανότητας (ΙΟC).

Για πρώτη φορά τα δύο ικανότερα, «αντίπαλα», συστήματα της ρωσικής Αεροπορίας το αντιαεροπορικό S-400 και το θεωρούμενο ως «υπερ-μαχητικό» Su-57, ήρθαν αντιμέτωπα σε πεδίο ασκήσεων της αχανούς ρωσικής Απω Ανατολής, με τα αποτελέσματα να χαρακτηρίζονται ως «ιδιαίτερα σημαντικά» από την κατασκευάστρια των S-400, την Almaz Antey.

Οι S-400 αντιμετωπίζουν ήδη, τα αμερικανικής κατασκευής stealth μαχητικά F-22 της USAF και F-35 της ισραηλινής Αεροπορίας στην Μέση Ανατολή και είναι ερώτημα το κατά πόσο μπορεί η αντιμετώπισή τους να είναι αποτελεσματική, δεδομένης και της ανάγκης να παραμείνουν «κρυφά« ορισμένα χαρακτηριστικά εκπομπών του συστήματος (για τον λόγο αυτό μεταφέρθηκαν και α/α S-300PMU2 τα οποία σε γενικές γραμμές «δεν έχουν τίποτα να κρύψουν», αλλά μπορούν υπό προϋποθέσεις να είναι πολύ φονικά ακόμα και απέναντι σε F-22 και F-35).

Δείτε ένα βίντεο από την άσκηση (οι εκτοξεύσεις όπλων είναι σαφές ότι πρόκειται για μοντάζ) που έδωσαν οι Ρώσοι στην δημοσιότητα:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.