ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Δείτε λεπτό προς λεπτό την προσγείωση ενός αεροσκάφους στο πιο επικίνδυνο αεροδρόμιο στον κόσμο (βίντεο-φωτο)

Δείτε λεπτό προς λεπτό την προσγείωση ενός αεροσκάφους στο πιο επικίνδυνο αεροδρόμιο στον κόσμο (βίντεο-φωτο)

Ενα τρομακτικό βίντεο κάνει τον γύρο του κόσμου και δείχνει καρέ καρέ την στιγμή της προσγείωσης ενός αεροσκάφους στο πιο επικίνδυνο αεροδρόμιο στον κόσμο, στα Ιμαλάια.

Δείχνοντας πόσο μικρός είναι ο διάδρομος προσγείωσης, οι πιλότοι καλούνται κάθε φορά να προσγειώσουν το συγκεκριμένο αεροπλάνο δίπλα από το βουνό.

Ετσι η προσγείωση γίνεται απότομα από τα 2.000 μέτρα, ενώ το αεροπλάνο τραντάζεται για τα καλά μόλις «ακουμπά» στην γη.

Σύμφωνα με την The Sun οι καιρικές συνθήκες είναι ένας ακόμη σοβαρός παράγοντας που δυσκολεύει το έργο των πιλότων, καθώς πνέουν συνεχώς ισχυροί άνεμοι γύρω από το αεροδρόμιο, ενώ τα σύννεφα είναι πολύ χαμηλά.

Στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο, το οποίο μεταφέρει συχνά ορειβάτες που θέλουν να ανεβούν το Έβερεστ, επιτρέπεται η προσγείωση μόνο μικρών αεροπλάνων και ελικοπτέρων εξαιτίας του μικρού διαδρόμου.

Να σημειωθεί πως εκεί έχουν γίνει αρκετά θανατηφόρα ατυχήματα με πιο πρόσφατο αυτό του 2017, όταν το αεροπλάνο τύπου Summit Air συνετρίβη , σκοτώνοντας και τα τρία μέλη του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένου και του πιλότου.

Πάντως το αεροδρόμιο στα Ιμαλάια δεν είναι ο μόνος επικίνδυνος αερολιμένας στον κόσμο.

Ο διάδρομος στο αεροδρόμιο Μπάρα της Σκωτίας μετα βίας φαίνεται μιας και είναι μέσα στην άμμο, ενώ η προσγείωση των αεροπλάνων στο αεροδρόμιο του Αγίου Μαρτίνου γίνεται δίπλα σε μία παραλία γεμάτη κόσμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.