Ιορδανία: Ξεπουλά UH-60, AH-1F Cobra, εκπαιδευτικά Hawk Mk 63 και ιπτάμενα πολυβολεία AC-235!

Ιορδανία: Ξεπουλά UH-60, AH-1F Cobra, εκπαιδευτικά Hawk Mk 63 και ιπτάμενα πολυβολεία AC-235!

Ενδιαφέρον, είναι το πλέγμα των αεροσκαφών που διαθέτει προς πώληση η Ιορδανία στο πλαίσιο της παραλαβής νέων συστημάτων.

Πιο συγκεκριμένα η Αεροπορία θέτει προς πώληση δύο ιπτάμενα πολυβολεία AC-235, 12 μεταφορικά ελικόπτερα UH-60, (από αυτά που ΔΕΝ διαθέτει η ΑΣ), 12 εκπαιδευτικά Hawk Mk 63, 17 επιθετικά ελικόπτερα Bell AH-1F Cobra εξοπλισμένα με σύστημα NTS (Night Targeting System) και 13 μεταφορικά ελικόπτερα UH-1H.

Το gunship AC-235 αναπτύχθηκε από από την εταιρεία ΑΤΚ σε συνεργασία με το ιορδανικό ίδρυμα KADDB και την Airbus και παραδόθηκαν το 2014.

Εόιναι εξοπλισμένα με πυροβόλα των 30 χλστ. και πυλώνες μεταφοράς πυραύλων AGM-114 Hellfire και ρουκετών με κατεύθυνση λέιζερ.

Τα 17 επιθετικά ελικόπτερα είχαν δωθεί από το Ισραήλ στο πλαίσιο της βοήθειας για την αντιμετώπιση της ISIS και είναι απίθανο να ζητηθεί αντίτιμο, αφού είναι προϊόν δωρεάς.

Καλύτερα είναι δηλαδή τα εξοπλισμένα Kiowa Warrior τα οποία όλο έρχονται και όλο στις ΗΠΑ είναι;

Άλλωστε στη δεκαετία του ΄80 η ΠΑ είχε γίνει αποδέκτης μεταχειρισμένων F-5A/B της ιορδανικής Αεροπορίας.

Να σημειωθεί πως ο Α/ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου είχε επισκεφθεί την Ιορδανία στις αρχές Δεκεμβρίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.