Ινδονησία: Βρέθηκε ο «αποτυπωτής συνομιλιών» του αεροσκάφους της Lion Air που συνετρίβη

Ινδονησία: Βρέθηκε ο «αποτυπωτής συνομιλιών» του αεροσκάφους της Lion Air που συνετρίβη

Οι αρχές της Ινδονησίας βρήκαν τον αποτυπωτή συνομιλιών πιλοτηρίου του επιβατικού αεροσκάφους της εταιρείας Lion Air που συνετρίβη στη θάλασσα της Ιάβας στα τέλη Οκτωβρίου, δήλωσε αξιωματούχος σήμερα.

«Βρέθηκε, αλλά δεν έχουμε λάβει πληροφορίες για την ακριβή του τοποθεσία ακόμη», επιβεβαίωσε με SMS στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Χάριο Σατμίκο, ο υποδιευθυντής της ινδονησιακής Εθνικής Επιτροπής Ασφάλειας Μεταφορών (KNKT).

Ο αποτυπωτής συνομιλιών πιλοτηρίου είναι ένα από τα δύο «μαύρα κουτιά» των αεροσκαφών, που χαρακτηρίζονται κρίσιμα για την εξακρίβωση των αιτίων κάθε αεροπορικού δυστυχήματος.

Η συντριβή του αεροσκάφους της Λάιον, ενός Boeing 737 MAX 8, ήταν η πρώτη αεροσκάφους του τύπου και η πιο πολύνεκρη του 2018, αφού έχασαν τη ζωή τους και οι 189 επιβαίνοντες σ’ αυτό.

Η επαφή με το πλήρωμα του αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση JT610 χάθηκε 13 λεπτά μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα Τζακάρτα με προορισμό την πόλη Πανγκάλ Πινάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πρώτο «μαύρο κουτί», ο καταγραφέας δεδομένων πτήσης, ανακτήθηκε τρεις ημέρες μετά τη συντριβή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.