ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Στα 80 εκατ. δολάρια ανά αεροσκάφος το κόστος παραγωγής του F-35A

Στα 80 εκατ. δολάρια ανά αεροσκάφος το κόστος παραγωγής του F-35A

Την μείωση του κόστους στα 80 εκατ. δολάρια ανα παραγόμενη μονάδα του μαχητικού F-35A Lightning II Joint Strike Fighter το 2020 δεσμεύτηκε η εταιρεία Lockheed Martin στο πλαίσιο του νέου συμβολαίου που η εταιρεία πρόκειται να υπογράψει με το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας, όπως μετέδωσε το Defense News.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβολου της εταιρείας Marillyn Hewson στόχος της Lockheed Martin είναι η περεταίρω μείωση του κόστους παραγωγής του αεροσκάφους σταδιακά τα επόμενα χρόνια. Σήμερα το κόστος παραγωγής του F-35A ανά μονάδα παραγωγής είναι 89,2 εκατ. δολάρια, της έκδοσης F-35B είναι 115,5 εκατ. δολάρια και του F-35C στα 107,7 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με την εταιρεία καθώς η παραγωγή του αεροσκάφους συνεχίζεται κανονικά το κόστος κατασκευής ανά μονάδα μειώνεται λόγω βελτιστοποίησης της παραγωγικής διαδικασίας. Το 2018 η εταιρεία κατασκεύασε 91 αεροσκάφη των τριών εκδόσεων και το 2019 πρόκειται να κατασκευάσει και παραδώσει 131 μαχητικά και των τριών εκδόσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Lockheed Martin εκτιμά ότι μέχρι το 2021 η ετήσια παραγωγή των F-35 θα φτάσει τα 161 αεροσκάφη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.