ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μαχητικό 5ης γενιάς αναπτύσσει η Ταιβάν

Μαχητικό 5ης γενιάς αναπτύσσει η Ταιβάν

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Ταιβάν η χώρα πρόκειται να ξεκινήσει την ανάπτυξη ενός νέου μαχητικού 5ης γενιάς.

Όπως λέει ο Wu Pao-kun Διευθυντή του Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Άμυνας της Ταιβάν το νέο μαχητικό θα ενσωματώνει χαρακτηριστικά stealth και θα μπορεί να απογειώνεται από διαδρόμους μικρού μήκους όπως τμήματα αυτοκινητόδρομων.

Για την υλοποίηση του σχεδίου αυτού η Αεροπορία της Ταιβάν συνεργάζεται με ερευνητικό κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας Chung-shan καθώς και με την εταιρεία Aerospace Industrial Development Corp.

Το ερευνητικό κέντρο όπως φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει εδώ αρκετό χρονικό διάστημα την ανάπτυξη υποσυστημάτων για το νέο μαχητικό όπως μια νέα κεραία για νέο ραντάρ τεχνολογίας AESA το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί σε μαχητικά και αναπτύσσεται από το ινστιτούτο.

Εκτός από το ραντάρ τεχνολογίας AESA το ερευνητικό κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας Chung-shan εργάζεται αυτή την περίοδο στην ανάπτυξη ενός νέου συστήματος τηλεπικοινωνιών, ειδικό επίχρισμα μείωσης του ηλεκτρομαγνητικού ίχνους του αεροσκάφους, καθώς και ενός νέου αεροκινητήρα!

Σύμφωνα με το Υπουργείο η ανάπτυξη του νέου μαχητικού ουσιαστικά ξεκίνησε το 2018 και περιλαμβάνει μια 10ετή περίοδο έρευνας και ανάπτυξης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προ 36 ετών η Ταιβάν είχε αναπτύξει και κατασκευάσει με αμερικανική βοήθεια το δικινητήριο μαχητικό τύπου F-CK-1 Ching-kuo. Η παραγωγή του μαχητικού ξεκίνησε το 1990 και ολοκληρώθηκε το 2000 με την κατασκευή 125 μαχητικών και 6 πρωτοτύπων αν και αρχικά προβλεπόταν η κατασκευή 250 αεροσκαφών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.