ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νέα -σοβαρή- καθυστέρηση στην συντήρηση των όπλων των Mirage 2000

Νέα -σοβαρή- καθυστέρηση στην συντήρηση των όπλων των Mirage 2000

Με νέο έγγραφο που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Διαύγεια, έγινε γνωστό πως ο «Τεχνικός Διάλογος» που είχε ξεκινήσει το ΥΠΕΘΑ με την κατασκευάστρια εταιρεία για την συντήριση και επαναπιστοποίηση των όπλων των αεροσκαφών Mirage 2000 δεν θα ολοκληρωθεί άμεσα, αντίθετα παρατείνεται μέχρι τις 31 Μαϊου 2019 και… βλέπουμε.

Η διαδικασία του «Τεχνικού Διαλόγου» είναι μια ακόμη διαδικασία προμήθειας του Δημοσίου, που χρησιμοποιείται σε διάφορες περιπτώσεις, και προφανώς η καθυστέρηση οφείλεται στην προσπάθεια της ΠΑ να πετύχει όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές, αλλά εις βάρος της επιχειρησιακής ικανότητας μαχητικών της 114ΠΜ της ΠΑ.

Η ΠΑ έχει μεγάλες ανάγκες συντήρησης και επαναπιστοποίησης των όπλων των Mirage 2000, καθώς οι Magic II είναι εκτός υπηρεσίας, ο MICA IR/RF είναι όπλο βασικό για την ΠΑ, και οι περισσότεροι έχουν λήξει ή βρίσκονται κοντά στο όριο οι Exocet έχουν ήδη πολλά χρόνια σε υπηρεσία ενώ οι SCALP EG κι αυτοί σύντομα θα απαιτήσουν συντήρηση/αναβάθμιση.

Τώρα η ηγεσία της ΠΑ για να πετύχει καλύτερες τιμές, που είναι αμφίβολο εάν θα τις πετύχει τραβά το θέμα μέχρι το Μάιο αλλά τίποτα δεν εγγυάται ότι ο μήνας αυτός θα είναι και καταληκτική ημερομηνία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.