ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Πρωτοφανές περιστατικό: Ολλανδικό F-16 κόντεψε να αυτοκαταρριφθεί! (φωτό)

Πρωτοφανές περιστατικό: Ολλανδικό F-16 κόντεψε να αυτοκαταρριφθεί! (φωτό)

Ενα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα στην Ολλανδία καθώς μαχητικό F-16 της Βασιλικής Αεροπορίας κινδύνεψε να αυτοκαταρριφτεί όταν βρέθηκε στην πορεία των πυρών που είχε εξαπολύσει! Απίστευτο και όμως αληθινό, αυτό μεταδίδουν ολλανδικά ΜΜΕ.

Η Αεροπορία της Ολλανδίας, διερευνά ένα περιστατικό που αφορά μαχητικό F-16 που υπέστη σοβαρές ζημιές από τα δικά του πυρομαχικά, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης σύμφωνα με δημοσιεύματα ολλανδικών ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια άσκησης, πιλότος της Βασιλικής Αεροπορίας της Ολλανδίας ενεργοποίησε τη διαδικασία έκτακτης ανάγκης μετά την “πλήγματα” που δέχτηκε το F-16 από τα δικά του πυρομαχικά.

Το περιστατικό που έγινε γνωστό πριν λίγες ημέρες, έλαβε χώρα τον Ιανουάριο κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης ζεύγους F-16 πάνω από το Vlieland.

Στις 21 Ιανουαρίου, το ένα από τα δύο F-16 εξαπέλυσε πυρά με το πυροβόλο του στα πλαίσια άσκησης.

Κατόπιν, βρέθηκε στην πορεία των βλημάτων του και υπέστη ζημιές στην άτρακτο.

Θραύσματα κατέληξαν επίσης στον κινητήρα, προκαλώντας σοβαρές ζημιές.

Ο πιλότος ενεργοποίησε τη διαδικασία έκτακτης ανάγκης επιστρέφοντας στο αεροδρόμιο Leeuwarden.

«Είναι μια σοβαρή υπόθεση και συνεπώς, θέλουμε να μάθουμε τι συνέβη και πώς μπορούμε να το αποτρέψουμε αυτό στο μέλλον», λέει ο Γενικός Επιθεωρητής Ασφάλειας, Wim Bargerbos, όπως αναφέρει ολλανδική εφημερίδα.

Πάντως, στις 21 Σεπτεμβρίου 1956, ένας πιλότος δοκιμών της Grumman που πετούσε ένα F-11 Tiger κοντά στην ακτή του Long Island χαμήλωσε τη μύτη του αεροσκάφους κατά είκοσι μοίρες και πραγματοποίησε δοκιμαστική βολή προς τη θάλασσααπό τα τέσσερα πυροβόλα των 20 mm που έφερε.

Κατόπιν εισήλθε σε μια πιο απότομη κάθοδο και ενεργοποίησε τη μετάκαυση.

Ένα λεπτό αργότερα, η καλύπτρα και ο κινητήρας του κτυπήθηκαν…

Δείτε φωτό

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.