ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βραζιλία: Πώς εξελίσσεται το πρόγραμμα απόκτησης του μαχητικού JAS-39 Gripen

Βραζιλία: Πώς εξελίσσεται το πρόγραμμα απόκτησης του μαχητικού JAS-39 Gripen

Τις τελευταίες εξελίξεις στο πρόγραμμα κατασκευής των JAS-39E Gripen της Βραζιλίας ανακοίνωσε κατά την διάρκεια της έκθεσης στρατιωτικού υλικού LAAD International Defence & Security Exhibition στο Rio de Janeiro της Βραζιλίας η σουηδική εταιρεία Saab.

Σύμφωνα με την εταιρεία το 2018 οι μηχανικοί της εταιρείας εγκατέστησαν στο πρώτο αεροσκάφος JAS-39E Gripen της παραγγελίας της Βραζιλίας τον κινητήρα και το ολοκληρωμένο σύστημα ευρείας απεικόνισης (Wide Area Display (WAD)) που αντικαθιστά όλες τις επιμέρους οθόνες του πιλοτηρίου, ενώ το 2019 πρόκειται να ξεκινήσουν οι πτητικές δοκιμές του συγκεκριμένου αεροσκάφους στο Linköping της Σουηδίας.

Το συγκεκριμένο σύστημα μαζί με το νέο HUD, και το νέο σκοπευτικό επί κράνους αναπτύχθηκαν από την βραζιλιάνικη εταιρεία AEL η οποία είναι θυγατρική της ισραηλινής Elbit Systems και στην οποία η βραζιλιάνικη εταιρεία Embraer κατέχει το 25% των μετοχών.

Όσον αφορά το πρόγραμμα μεταφοράς τεχνολογίας από τη σουηδική εταιρεία στη Βραζιλία ήδη 165 μηχανικοί έχουν εκπαιδευτεί στη Σουηδία και τώρα εργάζονται στο Κέντρο Σχεδίασης και Ανάπτυξης του Gripen στο São Paulo.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.