ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Κίνα: Μπορούμε να «δούμε» και το F-22

Κίνα: Μπορούμε να «δούμε» και το F-22

Το F-22 είναι το καλύτερο μαχητικό της αεροπορίας των ΗΠΑ, ένα αεροσκάφος τόσο προηγμένο που η Ουάσινγκτον απαγορεύει την πώλησή του σε άλλες χώρες.

Το βασικό χαρακτηριστικό των F-22 είναι οι εξαιρετικές stealth ιδιότητές του, που το καθιστούν σχεδόν αόρατο στα εχθρικά ραντάρ, με αποτέλεσμα να μπορεί να καταφέρνει χτυπήματα ακριβείας.

Ωστόσο, με δεδομένες τις εντάσεις στη θάλασσα της Νότιας Κίνας, η ανακοίνωση κρατικών ΜΜΕ του Πεκίνου ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Κίνας μπορούν να «δουν» τα «αόρατα» F-22 προκάλεσε αναστάτωση στο Πεντάγωνο.

Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι υπό ορισμένες διαμορφώσεις, τα F-22 χάνουν τις stealth ιδιότητές τους, ωστόσο, η ίδια η φυσική λέει ότι υπάρχει τρόπος τα ραντάρ να καταγράψουν την παρουσία των αεροσκαφών.

Για την ακρίβεια, τα πολιτικά ραντάρ, χαμηλής συχνότητας, μπορούν να «βλέπουν» stealth αεροσκάφη όπως τα F-22 ή τα F-35, ωστόσο από τον εντοπισμό τους ως την ενδεχόμενη κατάρριψή τους η απόσταση είναι μεγάλη.

Αυτό που το Πεντάγωνο σημειώνει είναι ότι τα ραντάρ χαμηλής συχνότητας δεν μπορούν να δώσουν δεδομένα στοχοποίησης στα βλήματα εδάφους ή αερος-αέρος ωστόσο, Ρωσία και Κίνα αναπτύσσουν σύνθετα συστήματα ανίχνευσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο πλαίσιο αυτό, και ως αντίμετρο, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου, τα οποία θα προκαλούν προβλήματα στα εχθρικά συστήματα ανίχνευσης, προστατεύοντας τα stealth μαχητικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.