ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Η αμερικανική Αεροπορία διενήργησε την πρώτη δοκιμή πολυηχητικού πυραύλου

Η αμερικανική Αεροπορία διενήργησε την πρώτη δοκιμή πολυηχητικού πυραύλου

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ διενήργησε μια πρώτη δοκιμή του επερχόμενου πολυηχητικού πυραύλου AGM-183A, ο οποίος ανακοινώθηκε στο Διεθνές Air Show Le Bourget το 2019. Ο κατασκευαστής είχε προηγουμένως αναλάβει σύμβαση ύψους 928 εκατ. δολαρίων για να κατασκευάσει έναν απροσδιόριστο αριθμό πολυηχητικών συμβατικών όπλων, σύμφωνα με την έκθεση του CNBC.

Ο όρος «captive carry flight test» σημαίνει ότι μια άοπλη έκδοση του πυραύλου συνδέθηκε με έναν βομβαρδιστικό B-52 Stratofortress, το οποίο στη συνέχεια ταξίδεψε ψηλά, επιτρέποντας στους μηχανικούς να εκτιμήσουν διάφορες αεροδυναμικές λεπτομέρειες. Το όπλο αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι το 2022.

Ένας πολυηχητικός πύραυλος είναι ένας τύπος πυραύλου cruise που μπορεί να πετάξει σε ταχύτητες που ξεπερνούν το πενταπλάσιο της ταχύτητας του ήχου (Mach 5). Ενώ οι βαλλιστικοί πύραυλοι μπορούν εύκολα να φτάσουν σε αυτές τις ταχύτητες, οι τροχιές τους παραμένουν προβλέψιμες, καθιστώντας τους ευκολότερους στόχους.

Ένας πύραυλος που πετάει με πολυηχητική ταχύτητα καλύπτεται από ένα σύννεφο εξαιρετικά ζεστού πλάσματος, το οποίο προηγουμένως έκανε τον έλεγχο του πυραύλου μέσω ραδιοκυμάτων ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο. Στα θετικά αυτού, το ίδιο σύννεφο πλάσματος απορροφά κύματα ραντάρ, καθιστώντας τον πύραυλο πολύ δύσκολο να εντοπιστεί.

Σύμφωνα με το CNBC, οι ΗΠΑ προσπαθούν να καλύψουν την απόσταση με την Ρωσία και την Κίνα όσον αφορά την ανάπτυξη πολυηχητικών πυραύλων.

«Ο πύραυλος cruise που ονομάστηκε «Kinzhal», που σημαίνει «μαχαίρι» στα ρωσικά, έχει δοκιμαστεί τουλάχιστον τρεις φορές και έχει εκτοξευθεί 12 φορές από ένα ρωσικό μαχητικό MiG-31», γράφει η ιστοσελίδα.

Τον Αύγουστο, η Κίνα ανακοίνωσε την πρώτη επιτυχημένη δοκιμή ενός πολυηχητικού αεροσκάφους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Μάρτιο του 2018, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αποκάλυψε διάφορα προηγμένα όπλα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Δύο εξ’ αυτών – το Kinzhal το Avangard – είναι πολυηχητικά βλήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.