ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

F-15 Silent Eagle: Ο «σιωπηλός αετός» που θα απειλούσε το F-35 (βίντεο)

Το 2009 η Boeing είχε την ιδέα, αντί να αναπτύξει ένα νέο μαχητικό σε μια αγορά που όμως κυριαρχείτο από το F-35 Joint Strike Fighter, να αναβαθμίσει ένα δοκιμασμένο αξιόμαχο υπάρχον μαχητικό αεροσκάφος, καθιστώντας το «χαμηλής παρατηρησιμότητας», ένα βήμα δηλαδή, πριν το stealth.

Το αποτέλεσμα είναι το F-15 Silent Eagle. Βασιζόμενο στο F-15E Strike Eagle, το μαχητικό αυτό θα αποτελεί μια φτηνή εναλλακτική λύση έναντι του F-35 και θα αποτελούσε μια ελκυστική περίπτωση για την Ελλάδα, την Ιαπωνία, το Ισραήλ και τη Νότια Κορέα, χώρες δηλαδή που ή διέθεταν το F-15 στους στόλους τους ή όπως η Ελλάδα δεν είχαν τα χρήματα για ένα F-35.

Ωστόσο, καθώς δεν επιδείχθηκε ενδιαφέρον, το πρόγραμμα του Silent Eagle τέθηκε στο αρχείο, το 2014.

Το Silent Eagle είναι ένα Strike Eagle με εφαρμοσμένη τεχνολογία stealth. Το αεροσκάφος διαθέτει ένα «πακέτο» μείωσης ίχνους ραντάρ (Radar Cross Section Reduction Package) και υλικό απορρόφησης εκπομπών ραντάρ, τροποποιημένες δεξαμενές καυσίμων και νέα κάθετα σταθερά.

Το Silent Eagle έχει ακόμα εσωτερικές αποθήκες οπλισμού εντός της ατράκτου, στις οποίες μπορεί να δεχτεί βλήματα αέρος-αέρος Sidewinder και AMRAAM, βόμβες δορυφορικής καθοδήγησης JDAM και μικρότερες βόμβες.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν εξωτερικές δεξαμενές καυσίμου και ο οπλισμός δεν αναρτάται στις πτέρυγες ή την άτρακτο, μειώνει ούτως ή άλλως το ίχνος του αεροσκάφους στα αντίπαλα ραντάρ.

Διαθέτει επίσης αναβαθμισμένο ραντάρ ενεργού ηλεκτρονικής σάρωσης, ικανότητα παρακολούθησης υπερύθρων για επιχειρήσεις αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους και αναβαθμισμένο πακέτο ηλεκτρονικών και παρεμβολέων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

To αεροσκάφος εσχάτως συζητείται ξανά: Εύκολη παραγωγή, υψηλή αποτελεσματικότητα, επιδόσεις στο επίπεδο ενός Su-35. Tι άλλο θέλει μια Αεροπορία;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.