ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Τα ρωσικά MiG-31Κ με τους πυραύλους Kinzhal που φτάνουν τα 10 Mach! (βίντεο)

Τα ρωσικά MiG-31Κ με τους πυραύλους Kinzhal που φτάνουν τα 10 Mach! (βίντεο)

Δύο μαχητικά αεροσκάφη MiG-31K, εξοπλισμένα με πυραύλους «Kinzhal», συμμετείχαν σε αεροπορικές επιδείξεις οι οποίες έλαβαν χώρα το Σάββατο στο πεδίο εκπαίδευσης Ντουμπρόβιτς της Ρωσίας.

Τα δύο μαχητικά παρείχαν κάλυψη σε βομβαρδιστικά αεροσκάφη, «εξουδετερώνοντας» το σύστημα αεράμυνας του εχθρού και πετυχαίνοντας 60 στόχους, δώδεκα διαφορετικών τύπων.

Οι υπερηχητικοί πύραυλοι «Kinzhal», ή αλλιώς «Dagger» – μαζί με άλλες οπλικές εξελίξεις – παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο Πούτιν σε μήνυμα που απηύθυνε στη Ρωσική Εθνοσυνέλευση, το 2018.

Πρόκειται για πύραυλο, ικανό να φθάσει την ταχύτητα των 10 Μαχς (1 Μαχ ισούται με 1.225 χλμ/ωρα) και να ξεπεράσει όλα τα υπάρχοντα συστήματα αεράμυνας, παραδίνοντας πυρηνικές και συμβατικές κεφαλές σε απόσταση άνω των 2.000 χιλιομέτρων. Υπενθυμίζεται ότι δέκα MiG-31K, οπλισμένα με «Dagger», βρίσκονται σε πιλοτική μάχιμη δραστηριότητα στη Νότια Στρατιωτική Περιοχή από το 2017.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.