Βίντεο: Ρωσικά Su-27 αναχαιτίζουν F-18 του ΝΑΤΟ που πλησίασε το αεροπλάνο του Ρώσου ΥΠΑΜ

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτισαν μαχητικό αεροσκάφος F-18 του ΝΑΤΟ, το οποίο επιχείρησε να προσεγγίσει το αεροπλάνο του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου πάνω από διεθνή χωρικά ύδατα στη Βαλτική θάλασσα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το αεροπλάνο του Σόιγκου πετούσε από το Καλίνινγκραντ στη Μόσχα και σε αυτό επέβαινε ανταποκριτής του TASS.

Στο Καλίνινγκραντ, ο Shoigu έλαβε μέρος στην τελετή τοποθέτησης της θεμέλιας πέτρας για την κατασκευή της ναυτικής σχολής Nakhimov. Παρακολούθησε επίσης τον διαγωνισμό των Διεθνών Στρατιωτικών Αγώνων “Marine Landing”.

Tο αεροσκάφος του συνοδευόταν από δύο μαχητικά αεροσκάφη Su-27 του ρωσικού στόλου της Βαλτικής.

Την περασμένη εβδομάδα, ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 αναχαίτισε κατασκοπευτικό αεροπλάνο P-8A Poseidon των ΗΠΑ, καθώς πλησίασε τον ρωσικό εναέριο χώρο πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

Το Su-27 είναι ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος τρίτης γενιάς από τη δεκαετία του ’80. Ο “εργάτης” της ρωσικής Αεροπορίας δημιούργησε μια ολόκληρη οικογένεια στρατιωτικών αεροσκαφών που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο.

Το F/A-18 Hornet είναι ένας μαχητικό που έχει χρησιμοποιηθεί εκτενώς από τις ΗΠΑ και πολλούς από τους συμμάχους του καθ ‘όλη τη διάρκεια των ετών.

Ο στόλος των ΗΠΑ έχει αναβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό στην έκδοση Super Hornet, αλλά τα παλαιότερα αεροσκάφη χρησιμοποιούνται από ορισμένους από τους Ευρωπαίους συμμάχους του ΝΑΤΟ, όπως η Φινλανδία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/RussiaActually/status/1161268211461107713?s=20

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.