ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ινδία: Θέλει 83 μαχητικά «Tejas» εγχώριας ανάπτυξης αξίας 3δις δολαρίων

Ινδία: Θέλει 83 μαχητικά «Tejas» εγχώριας ανάπτυξης αξίας 3δις δολαρίων

Η Ινδία μεγαλώνει το στόλο μαχητικών της τόσο με ξένα όσο και με εγχώρια αεροσκάφη

Η Ινδία αναμένεται να υπογράψει σύντομα συμβόλαιο, πιθανής συνολικής αξίας $ 3 δισεκατομμυρίων, με την HAL (Hindustan Aeronautics Limited) για την προμήθεια 83 μαχητικών αεροσκαφών Tejas ινδικής σχεδίασης και ανάπτυξης. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η τιμή που έχει δώσει η HAL είναι της τάξεως των $ 5 δισεκατομμυρίων, ενώ συνολικά το πρόγραμμα ανάπτυξη του Tejas έχει κοστίσει $ 6,9 δισεκατομμύρια, μέχρι σήμερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα 83 Tejas θα ανήκουν στην έκδοση LCA Mk.1A και θα ενσωματώνουν ραντάρ τεχνολογίας AESA της ισραηλινής Elta, τύπου ELM-2052. Επίσης θα ενσωματώνουν και το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου ELL-8222WB, επίσης της Elta, σε ατρακτίδιο. Εξίσου σημαντική παράμετρος είναι και το ότι τα Tejas θα εξοπλίζονται με το ευρωπαϊκό βλήμα αερομαχίας μεγάλου βεληνεκούς Meteor της MBDA, μέγιστου βεληνεκούς άνω των 100 χιλιομέτρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.