ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

F-35 Vs Su-57: Τι λένε Ρώσοι αναλυτές για τις δυνατότητες του αμερικανικού μαχητικού

F-35 Vs Su-57: Τι λένε Ρώσοι αναλυτές για τις δυνατότητες του αμερικανικού μαχητικού

Ο στρατιωτικός παρατηρητής της Κομσομόλσκαγια Πράβντα, Βίκτορ Μπάρενετς συζητά τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των αεροσκαφών πέμπτης γενιάς των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας.

Μετά την Έκθεση MAKS 2019 ο Βλαντίμιρ Πούτιν έδειξε στον Ρετζέπ Ερντογάν το τελευταίο αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων Su-57 (και ο Τούρκος πρόεδρος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά του), μίλησε, μάλιστα, ακόμη περισσότερο, αναφέροντας ότι η Τουρκία θα αγοράσει ρωσικά αεροσκάφη αντί για τα αμερικανικά F-35.

Οι διαφορές σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των S-57 και των F-35 εξανεμίστηκαν επίσης.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού του Ινστιτούτου Έρευνας Μηχανικών Αεροπορίας (της Κίνας) Σενγιανγκ Βανγκ Γιονγκινγ έχει μελετήσει επί μακρόν και τα δύο αεροσκάφη.

Αυτή είναι η άποψή του:

Με προηγμένο αεροδυναμικό σχεδιασμό και την ικανότητα ελέγχου του διανύσματος ώσης, το Shukhoi αποδίδει μεγάλη σημασία στις υπερηχητικές δυνατότητες και στην υπερβολική ευελιξία που έχει.

Ο σκοπός του F-35 είναι να εξασφαλίσει μια επίθεση μέχρι ο εχθρός να ανιχνεύσει το αεροσκάφος.

Αλλά, ενώ οι αμερικανικοί πύραυλοι θα πετάξουν προς την κατεύθυνση του του Su-57, θα έχει αρκετό χρόνο για να ξεφύγει από το χτύπημα. Ακόμη, ένα νέο ραντάρ ικανό να εντοπίζει εκτοξεύσεις πυραύλων από μεγάλες αποστάσεις θα το βοηθήσουν σε αυτό».

Η τεχνολογία Stealth δεν είναι πραγματική

Ο ειδικός της Ρωσικής Αεροπορίας Ντμίτρι Σμιρνόφ συμφωνεί με τον Κινέζο συνάδελφο. Παρατηρεί ότι η τεχνολογία Stealth αλλάζει στις ΗΠΑ και η χρήση του σε νέα αεροσκάφη μειώνεται, συμπεριλαμβανομένου του F-35.

Πράγματι, η τεχνολογία Stealth επιδεινώνει τις τακτικές δυνατότητες του αεροσκάφους με καταστροφική αύξηση της αξίας του. Ένα F-35 φθάνει τα 100-120 εκατομμύρια δολάρια! Και ένα ρωσικό S-25 έχει αξία περίπου 35 με 40 εκατομμύρια δολάρια.

Τα μειονεκτήματα των F-35 σε σύγκριση με τα SU-57 είναι ότι έχουν αδύναμα όπλα, περιορισμένης εμβέλειας, υποηχητική ταχύτητα και το χειρότερο- εάν εντοπιστούν είναι καταδικασμένα, επειδή δεν μπορούν να αποφύγουν την επίθεση. Αυτό δίνει τις καλύτερες τακτικές ευκαιρίες στον κύριο αμερικανικό αντίπαλο, το Su-57.

Οι Αμερικανοί απέτυχαν να φέρουν μια ισορροπία των «μυστικών- δεδομένων πτήσης- όπλων και λογικής τιμής» στο σχεδιασμό του F-35.

Οι Αμερικανοί ειδικοί βλέπουν ως κύριο μειονέκτημα του F-35 τη δυνατότητα που έχει το Su-57 με το προηγμένο ραντάρ του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το F-35 έχει τη δυνατότητα να κερδίσει μια αερομαχία με τα Su-57 μόνο λόγω των χαρακτηριστικών stealth και όχι λόγω των άλλων ικανοτήτων του»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.