ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ένα «βήμα» πριν τις πολωνικές βάσεις τα stealth μαχητικά F-35 – Στην τελική ευθεία η εξοπλιστική συμφωνία

Ένα «βήμα» πριν τις πολωνικές βάσεις τα stealth μαχητικά F-35 – Στην τελική ευθεία η εξοπλιστική συμφωνία

Μια «ανάσα» πριν τις πολωνικές βάσεις βρίσκονται τα αμερικανικής παραγωγής stealth μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς F-35.

Ύστερα από την απροθυμία των ΗΠΑ να συνεχίσουν την ανάθεση των προγραμματισμένων αριθμών F-35s ανά παρτίδα παραγωγής, η Lockheed Martin (LM) στρέφει το βλέμμα της στην προώθηση του μαχητικού στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Όπως υποστηρίζει το «FlightGlobal», ο αμερικανικός κολοσσός πιστεύει ότι είναι εφικτή η πώληση τουλάχιστον 500 F-35s σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες μέχρι το 2030. Στους υποψήφιους χρήστες του τύπου βρίσκονται η Φινλανδία, η Πολωνία και η Ελβετία, με την Πολωνία να δηλώνει ήδη έτοιμη να προχωρήσει στην απόκτηση 32 μαχητικών.

Το τελευταίο βήμα των διαπραγματεύσεων

Τα πρώτα 4 μαχητικά F-35A της Πολωνίας θα μπορούσαν να είναι έτοιμα το 2024, αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Lockheed Martin (LM) και γενικός διευθυντής του προγράμματος του αεροσκάφους, Greg Ulmer.

Μιλώντας στην έκθεση οπλικών συστημάτων MSPO-2019, ο Ulmer θεωρεί τα πρώτα F-35A της Πολωνίας είναι εφικτό να αποτελούν τμήμα της Lot 16 και να αξιοποιηθούν για την κατάρτιση Πολωνών χειριστών και τεχνικών στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το «FlightGlobal», η Πολωνική Αεροπορία θα μπορούσε να έχει σε υπηρεσία μια πλήρη μοίρα 16 F-35A το 2026, όταν η LM προβλέπει πως οι Πολωνοί θα πετύχουν Αρχική Επιχειρησιακή Ικανότητα (Initial Operational Capability – IOC) στον τύπο. Η παράδοση της δεύτερης μοίρας μπορεί να γίνει έως το 2030.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχετικά με τα ΑΩ, ο Ulmer υπογραμμίζει ότι υπάρχει χώρος για να αυξηθεί η συμμετοχή της Πολωνίας στο πρόγραμμα. Αν και η Βαρσοβία δεν είναι μέλος του προγράμματος F-35, εταιρείες της κατασκευάζουν τμήματα του συστήματος προσγείωσης και κινητήρα. Με τα 32 F-35A θα αντικατασταθούν τα διαθέσιμα MiG-29 και Su-22.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.