ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αυτή είναι η πρώτη επίδειξη του Su-35 στην Τουρκία – Πόσο κοντά είναι η Άγκυρα στην αγορά του ρωσικού μαχητικού; (vid)

Αυτή είναι η πρώτη επίδειξη του Su-35 στην Τουρκία – Πόσο κοντά είναι η Άγκυρα στην αγορά του ρωσικού μαχητικού; (vid)

Στην Κωνσταντινούπολη προσγειώθηκε το ρωσικό μαχητικό Su-35S (52 κόκκινο) προκειμένου να λάβει μέρος σε αεροπορικές επιδείξεις κατά τη διάρκεια της αεροπορικής έκθεσης Teknofest που πραγματοποιείται εκεί.

Η παρουσία του ρωσικού μαχητικού ζητήθηκε από τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Β.Πούτιν στη MAKS και ο Ρώσος πρόεδρος δεσμεύθηκε να στείλει το ρωσικό μαχητικό στην Τουρκία.

Το ρωσικό μαχητικό μάλιστα πραγματοποίησε και την πρώτη του επίδειξη για Τούρκους επισήμους η οποία κράτησε συνολικά 15 λεπτά.

Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ και παρά τις δηλώσεις του επικεφαλής της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ, ότι το ρωσικό μαχητικό δεν είναι εναλλακτική για το F-35, η Άγκυρα εξετάζει σοβαρά την προμήθεια του μαχητικού εάν οι επερχόμενες συνομιλίες μεταξύ του Ρ.Τ.Ερνοτγάν και του Ντ.Τραμπ στη Νέα Υόρκη την επόμενη εβδομάδα, ναυαγήσουν.

Να σημειωθεί πως η πρώτη επίδειξη Su-35 στην Τουρκία συνέπεσε με την ολοκλήρωση των παραδόσεων του συστήματος S-400 για το οποίο πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι επιχειρησιακό τον Απρίλιο του 2020.

Όπως προστίθεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, οι προσπάθειες να τοποθετηθεί το σύστημα και να εκπαιδευτεί το προσωπικό που θα το χειρίζεται συνεχίζονται.

Εχθες, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσολγου, σε συνέντευξή του στο CNN Turk ξεκαθάρισε ότι οι S-400 θα ενεργοποιηθούν παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του την Παρασκευή είπε στο Reuters ότι θα συζητήσει την αγορά αμερικανικών πυραύλων Patriot με τον πρόεδρο Τραμπ αυτόν τον μήνα τονίζοντας ότι ο προσωπικός δεσμός του με τον Αμερικανό ομόλογό του μπορεί να βοηθήσει να ξεπεραστεί η κρίση με αφορμή τους S-400.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.