ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αργεντινή: Δεν αναβάθμισαν τα P-3 λόγω κόστους – Πήραν 4 P-3C από τις ΗΠΑ για 50 εκατ. $

Αργεντινή: Δεν αναβάθμισαν τα P-3 λόγω κόστους – Πήραν 4 P-3C από τις ΗΠΑ για 50 εκατ. $

Η Aργεντινή ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην προμήθεια τεσσάρων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3C Orion προς αντικατάσταση των έξι εν υπηρεσία P-3B.

Τα αεροσκάφη είναι μεταχειρισμένα φυσικά και αποκτήθηκαν στο πλαίσιο προγράμματος FMS. Τα P-3B αποκτήθηκαν από την Αργεντινή την περίοδο 1997-1999 -σχεδόν την ίδια περίοδο που αποκτήσαμε και εμείς τα δικά μας Ρ-3Β- και πλέον κανένα δεν είναι επιχειρησιακό.

Αρχικά η Αργεντινή εξέφρασε το ενδιαφέρον για την αναβάθμιση των P-3B, αλλά αποδείχθηκε ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα θα απαιτούσε μεγάλη… δαπάνη, καθώς τα P-3B απαιτούν μεγάλες δομικές παρεμβάσεις, δηλαδή αλλαγές πτερύγων όπως έγινε με τα ελληνικά σε ένα πρόγραμμα που κόστισε 400 εκατ. $.

Αντ΄αυτού αποφασίστηκε ότι καλύτερη θα ήταν η προμήθεια μεταχειρισμένων P-3C απο τις ΗΠΑ με προοπτική αναβάθμισης τους στο μέλλον.

Σύμφωνα με τον αμυντικό προϋπολογισμέ της Αργεντινής για τα έτη 2020-22 η αγορά των αεροσκαφών από τις HΠΑ θα στοιχίσει 47,712,524 $ ή 2,762 δισ. πέσος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.