ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πρόταση ΗΠΑ για προμήθεια και συμπαραγωγή του μαχητικού F-35 από την Ελλάδα;

Πρόταση ΗΠΑ για προμήθεια και συμπαραγωγή του μαχητικού F-35 από την Ελλάδα;

Για συμπαραγωγή στο μαχητικό αεροσκάφος F-35 κάνουν λόγο πληροφορίες της εφημερίδας Real news η οποία αναφέρει πώς η επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων φέρνει τη χώρα μας υποψήφια για την συμπαραγωγή των αμερικανικών αεροσκαφών.

Η αμερικανική πλευρά λέγεται επιθυμεί να εντάξει την Ελλάδα ως υποψήφια χώρα στο πρόγραμμα των F-35, ειδικά τώρα που «ορφανεύει» μια θέση λόγω του αποκλεισμού της Τουρκίας από τη συμπαραγωγή του πολεμικού αεροσκάφους από τον Μάρτιο του 2020.

Η συζήτηση για τα αεροσκάφη 5ης γενιάς έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία η Αθήνα αναζητεί ουσιαστικά ανταλλάγματα σε επίπεδο στρατιωτικής ασφάλειας με την αναθεώρηση και επικαιροποίηση της διμερούς αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βέβαια να σημειωθεί πως η συμπαραγωγή ορισμένων τμημάτων του μαχητικού στο πλαίσιο αναβαθμισμένου ρόλου της Ελλάδας στο πρόγραμμα όπως ήταν η Τουρκία είναι ένα θέμα, και άλλο είναι η προμήθεια του αεροσκάφους και στο πλαίσιο του Επιστρεφόμενου Βιομηχανικού Έργου η κατασκευή μερών του στην ΕΑΒ ή σε άλλη εταιρεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.