ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

KF-X: Το νέο μαχητικό 5ης γενιάς που ετοιμάζει η Νότια Κορέα (φώτο)

KF-X: Το νέο μαχητικό 5ης γενιάς που ετοιμάζει η Νότια Κορέα (φώτο)

Η Νότια Κορεά δεν θα μπορούσε να λείπει από την κούρσα για την κατασκευή μαχητικού αεροπλάνου 5ης γενιάς, την ώρα που η ένταση στην Ανατολική Ασία αυξάνεται συνεχώς.

Η νοτιοκορεατική διεύθυνση αμυντικών προμηθειών DAPA (Defence Acquisition Programme Administration) παρουσίασε σε έκθεση την πρώτη μακέτα του πολυαναμενόμενου stealth μαχητικού πέμπτης γενιάς, KF-X, που ετοιμάζει η Κορέα.

Το πρόγραμμα του μαχητικού stealth της ασιατικής χώρας ακολουθεί το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε το 2015, μετά την αναθεώρησή του σε συνέχεια της παραγγελίας των F-35. Το πρωτότυπο του KF-X θα παρουσιαστεί το πρώτο μισό του 2021 με την πρώτη πτήση να αναμένεται περίπου 12 μήνες αργότερα.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε οι συντελεστές του προγράμματος ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους ότι το πρωτότυπου του υπο ανάπτυξη μαχητικού θα είναι έτοιμο τον Απρίλιο του 2021.

Μέχρι σήμερα η ΚΑΙ έχει πραγματοποιήσει το 35% της συνολικής σχεδίασης του νέου μαχητικού και θα ολοκληρώσει τη συγκεκριμένη φάση του προγράμματος μετά το Σεπτέμβριο όταν η λεπτομερής σχεδίαση του μαχητικού θα έχει φτάσει στο τέλος της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.