ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ένα πουλί παραλίγο να καταρρίψει ένα αμερικανικό αεροσκάφος E-6B Mercury (βίντεο)

Ένα πουλί παραλίγο να καταρρίψει ένα αμερικανικό αεροσκάφος E-6B Mercury (βίντεο)

Το E-6B Mercury θεωρείται από αρκετούς έναν από τα βασικότερα αεροσκάφη που διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους οι Ένοπλες Δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών, όμως ακόμα κι αυτό φαίνεται πως βρήκε έναν «ανίκητο» αντίπαλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, πριν από λίγες μέρες σημειώθηκε ένα απίστευτο περιστατικό, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα, το «θηριώδες» αυτό αεροσκάφος να υποστεί τρομερή ζημιά και να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση, από μια…»απρόσμενη απειλή».

Ειδικότερα, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, ένα αεροσκάφος τύπου E-6B Mercury, υπέστη ζημιές ύψους τουλάχιστον 2 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς ένα πτηνό «μπήκε» σε έναν από τους τέσσερις κινητήρες κατά την διάρκεια προσγείωσης του αεροσκάφους, στις 2 Οκτωβρίου 2019

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο των αεροπορικών δυνάμεων του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, κανένας από το πλήρωμα του αεροσκάφους δεν τραυματίστηκε, ενώ δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα το είδος του πτηνού που «ρούφηξε» ο κινητήρας.

Ωστόσο, αυτό το «αθώο» ατύχημα προκάλεσε τεράστια οικονομική ζημία στο Πολεμικό Ναυτικό, διότι εντάχθηκε στα ατυχήματα «Κατηγορίας Α», ένας χαρακτηρισμός που χρησιμοποιείται όταν σημειώνονται ζημιές άνω των 2 εκατομμυρίων δολαρίων, θάνατος ή μόνιμη αναπηρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κινητήρας που καταστράφηκε έχει αντικατασταθεί και το συγκεκριμένο αεροσκάφος έχει επιστρέψει στην υπηρεσία, ωστόσο διενεργείται ακόμα η έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το απρόσμενο αυτό ατύχημα.

Τα αεροσκάφη E-6B Mercury θεωρούνται από αρκετούς ως τα πιο «επικίνδυνα» και «καταστροφικά» αεροσκάφη που διαθέτουν οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις, διότι χρησιμεύουν ως εναέριος σταθμός διοίκησης και ελέγχου και συνδέει τον Πρόεδρο και τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ με τις αμερικανικές δυνάμεις της λεγόμενης «πυρηνικής τριάδας».

Αυτή περιλαμβάνει τα υποβρύχια που εκτοξεύουν πυρηνικά όπλα, τα στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη με την ικανότητα πυρηνικού πλήγματος, αλλά και τους επίγειες βάσεις εκτόξευσης των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραυλικών με πυρηνικές κεφαλές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=V0CMQoueab0

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.