ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι Κινέζοι αποκάλυψαν νέες δυνατότητες του μαχητικού J-20

Οι Κινέζοι αποκάλυψαν νέες δυνατότητες του μαχητικού J-20

Μπορεί να μην βρίσκεται ακόμα στο επίπεδο των ΗΠΑ ή της Ρωσίας, αλλά η αμυντική βιομηχανία της Κίνας προσπαθεί να ακολουθήσει.

Οι Κινέζοι αξιοποίησαν τις πτητικές επιδείξεις για τον εορτασμό των 70 ετών από την ίδρυση της σύγχρονης κινεζικής Αεροπορίας, στην πόλη Changchun, στη νοτιοανατολική επαρχία Jilin για άλλη μία αποκάλυψη των δυνατοτήτων του θηριώδους, δικινητήριου, χαρακτηριστικών χαμηλής παρατηρησιμότητας (stealth) μαχητικού νέας γενιάς J-20.

Το J-20 πέρα από τις ελικτικές του ικανότητες, που ήταν εντυπωσιακές για το μέγεθός του, έδειξε και τις πλευρικές καταπακτές οπλισμού από τις οποίες ξεπρόβαλαν πύραυλοι μικρής ακτίνας με κεφαλές αναζήτησης υπέρυθρης ακτινοβολίας.

Είναι η δεύτερη φορά που το νέο κινέζικο μαχητικό παρουσιάζεται με τις καταπακτές οπλισμού του ανοικτές. Η πρώτη ήταν το 2018 κατά την Airshow China στο Zhuhai, της νότιας επαρχίας Guangdong. Με μία πιο προσεκτική ματιά στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε, φαίνεται στο κάτω μέρος του ρύγχους, το διάφανο τριγωνοειδές (όπως και του EOTS στο F-35) κάλυμμα του αισθητήρα IR του μαχητικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο οποίος δεν έχει αποκαλυφθεί αν προορίζεται μόνο για στοχοποίηση εδάφους/επιφανείας ή και αέρος… Επίσης εμφανής είναι η ενιαία βαφή ατράκτου πτερύγων, με γκρι ανοικτό χρώμα, που παραπέμπει (οπτικά τουλάχιστον) στη χρήση υλικών RAM.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.