ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Πηγές Πολεμικής Αεροπορίας: «Δεν είναι προτεραιότητα η απόκτηση Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους»!

Πηγές Πολεμικής Αεροπορίας: «Δεν είναι προτεραιότητα η απόκτηση Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους»!

Τέλος στις ελπίδες των πολιτών που θέλουν να δουν την χώρα τους ασφαλή έναντι της Τουρκίας και στην φημολογία των τελευταίων μηνών περί επικείμενης έναρξης προγράμματος απόκτησης Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους (ΝΜΑ) έθεσε ανώτατη πηγή της Πολεμικής Αεροπορίας σήμερα, όταν απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ανέφερε ότι «Δεν είναι στις προτεραιότητές μας η απόκτηση Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους. Προτεραιότητά μας είναι δημιουργήσει εκείνη την υποδομή των δικτυοκεντρικών επιχειρήσεων για να μπορέσουν να λειτουργήσουν “παραγωγικά” τα εκσυγχρονισμένα F-16» προφανώς το 2028 όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα!

Βέβαια η συγκεκριμένη πηγή έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «Θα θέλαμε Νέο Μαχητικό, αλλά όπως είπαμε έχουμε άλλες προτεραιότητες». Ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για να αποκτηθεί Νέο Μαχητικό αεροσκάφος…

Μάλιστα αναλύοντας αυτή την απόφαση ανέφερε ότι «Σημασία είναι η ολοκλήρωση της αναβάθμισης των μαχητικών F-16 και το κλείσιμο του κενού ανάμεσα στα μαχητικά 3ης και 4ης γενιάς. Ετσι όταν έρθει η ώρα του Νέου Μαχητικούη ΠΑ θα πρέπει να είναι έτοιμη θα δημιουργήσει εκείνη την υποδομή των δικτυοκεντρικών επιχειρήσεων πάνω στην οποία θα “κλειδώσουν} τα νέα αεροσκάφη», παραπέμποντας στην ολοκλήρωση του προγράμματος των F-16 το… 2028.

Εν κατακλείδι όσο τρέχει το πρόγραμμα αναβάθμισης δεν υπάρχει θέμα υλοποίησης προγράμματος ΝΜΑ.

Είναι σαφές ότι κανέναν από την πολιτική ηγεσία (γιατί η στρατιωτική ηγεσία εκτελεί εντολές της πολιτικής ηγεσίας) δεν τον ενδιαφέρει ότι το 2028 θα έχουν όλα κριθεί σε ότι αφορά υδρογονάνθρακες και έλεγχο σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.