Και εγένετο… «κακούργος»: Το ΝΑΤΟ ονόμασε επίσημα το Su-57! (upd)

Και εγένετο… «κακούργος»: Το ΝΑΤΟ ονόμασε επίσημα το Su-57! (upd)

(Αρχικό κείμενο 1/11, 19:48) Ένα αν μη τι άλλο ένα προβοκατόρικο κωδικό όνομα κι ενδεικτικό για τη στάση του απέναντι στη Ρωσία, έδωσε το ΝΑΤΟ στο Su-57 καθώς το ονόμασε «κακούργος»

Λίγοι ίσως γνωρίζουν ότι το ΝΑΤΟ ονόμαζε μέχρι τώρα ανεπίσημα με το όνομα Frazor, το ρωσικό μαχητικό 5ης γενιάς Su-57.

Τώρα πια το Su-57 απέκτησε νέο όνομα και αυτό είναι “Felon”, που σημαίνει κακούργος. Φυσικά το όνομα αυτό θα χρησιμοποιείται μεταξύ των χωρών μελών του ΝΑΤΟ και δεν αφορά τη Ρωσία.

https://twitter.com/FortRussNews/status/1190238071029223429

Παραδοσιακά το ΝΑΤΟ έδινε στα σοβιετικά μαχητικά ονόματα χωρίς προφανή σημασία που ξεκινούσαν από το γράμμα F, το αρχικό δηλαδή της λέξης fighter – μαχητικό.

Το πρώτο Su-57 μαζικής παραγωγής έχει προγραμματιστεί για παράδοση στη ρωσική Ομοσπονδία μέχρι το τέλος του 2019.

Ενδιαφέρον για την αγορά του νέου μαχητικού έχουν παρουσιάσει μέχρι στιγμής η Τουρκία, η Ινδία, η Αλγερία και το Μυανμάρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.