Οριστικοποιήθηκε το συμβόλαιο για την αγορά 478 F-35 από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις (βίντεο)

Οριστικοποιήθηκε το συμβόλαιο για την αγορά 478 F-35 από τις αμερικανικές  ένοπλες δυνάμεις (βίντεο)

Το γραφείο διακλαδικού προγράμματος (JPO) F-35 των ΗΠΑ και η εταιρεία Lockheed Martin οριστικοποίησαν συμφωνία αξίας 34 δισεκατομμυρίων $ για την παραγωγή και παράδοση 478 αεροσκαφών κρούσης F-35 στην χαμηλότερη τιμή σ’ όλη την ιστορία του προγράμματος.

Η σύμβαση αυτή περιλαμβάνει όλα τα αεροσκάφη παρτίδων 12, 13 και 14 των διεθνών εταίρων και των Στρατιωτικών Πωλήσεων Εξωτερικού (FMS) των ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η εταιρεία που κατασκευάζει το F-35 καλύπτει και υπερβαίνει τους δηλωμένους στόχους μείωσης κόστους για κάθε έκδοση – και η τιμή μονάδας F-35A, συμπεριλαμβανομένου κινητήρα και αεροσκάφους, πλέον βρίσκεται κάτω από τα $80 εκατομμύρια στις παρτίδες 13 και 14, το κόστος μονάδος για το F-35A παρουσιάζει την εκτιμώμενη συνολική μείωση του 12,8% από το κόστος του αεροσκάφους συμβατικής προσγείωσης παρτίδας 11 και εξοικονόμηση κατά μέσο όρο 12,7 τοις εκατό και στις τρεις εκδόσεις των παρτίδων 11 έως 14.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.