FCAS: Το 2020 ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της μελέτης του προγράμματος του μελλοντικού ευρωπαϊκού μαχητικού

FCAS: Το 2020 ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της μελέτης του προγράμματος του μελλοντικού ευρωπαϊκού μαχητικού

Όπως δήλωσε ο Bruno Fichefeux, επικεφαλής του προγράμματος FCAS/SCAF (Future Combat Air System/Système de Combat Aérien Futur) της Airbus, η φάση της μελέτης αντίληψης του προγράμματος βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσης της και εντός του 2020 θα ξεκινήσει η επόμενη φάση επίδειξης.

Η φάση μελέτης αντίληψης ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2019 και έχει κόστος 65 εκατομμύρια €.

Το πρόγραμμα FCAS, στο οποίο συμμετέχουν η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία, στοχεύει στην αντικατάσταση των Rafale και των Eurofighter, μετά το 2040.

Στην πλήρη ανάπτυξη του, το ολοκληρωμένο πρόγραμμα FCAS θα περιλαμβάνει ένα UAV κατηγορίας MALE, ένα νέο μαχητικό αεροσκάφος, ένα UVAC πολύ χαμηλού ίχνους ραντάρ, βλήματα τεχνολογίας cruise και άλλες αεροπορικές πλατφόρμες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.