Κίνηση «ματ» από Μόσχα στην παγκόσμια αγορά όπλων: «Είμαστε έτοιμοι να εξάγουμε το Su-32»!

Κίνηση «ματ» από Μόσχα στην παγκόσμια αγορά όπλων: «Είμαστε έτοιμοι να εξάγουμε το Su-32»!

Η Ρωσία δήλωσε την ετοιμότητά της να εξάγει το υποστρατηγικό βομβαρδιστικό Su-32 (εξαγωγική έκδοση του Su-34) σε χώρες του εξωτερικού.

Αυτό δήλωσε ο Aleksandr Miheyev πρόεδρος της κρατικής εταιρείας εξαγωγών όπλων Rosoboronexport κατά τη διάρκεια του “Dubai Air Show” που πραγματοποιείται στα ΗΑΕ.

O Miheyev δήλωσε ότι υπάρχει σχετική απαίτηση από αρκετές χώρες του εξωτερικού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ρωσία έχει λάβει παραγγελίες για το αεροσκάφος.

«Η δουλειά για την οριστικοποίηση της εξαγωγικής έκδοσης συνεχίζεται. Κάποιοι εταίροι μας έχουν κάνει και πτήσεις με το αεροσκάφος. Σύντομα θα πάρουμε την απόφαση για την εξαγωγή του αεροσκάφους, ενόσω συνεχίζεται και η έρευνα αγοράς. Υπάρχουν απαιτήσεις από ξένες χώρες», είπε πιο συγκεκριμένα, χωρίς να διευκρινίσει πάντως ποιες είναι αυτές οι χώρες και φυσικά εάν σε αυτές περιλαμβάνεται η Τουρκία.

Η απόφαση της Ρωσίας να εξάγει το Su-34 πρόκειται να αποτελέσει κίνηση «ματ» καθώς είναι ένα αεροσκάφος, αντίστοιχο του οποίου δεν προσφέρει καμία δυτική χώρα.

Κατά συνέπεια η αγορά για την συγκεκριμένη κατηγορία αεροσκαφών είναι πλήρως ανοικτή για την ρωσική αεροπορική βιομηχανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.