Υπογραφή ασυμφωνίας MBDA και ΚΑΙ για την πιστοποίηση του Meteor στο KF-X

Υπογραφή ασυμφωνίας MBDA και ΚΑΙ για την πιστοποίηση του Meteor στο KF-X

Η MBDA ανακοίνωσε πρόσφατα την υπογραφή συμφωνίας με την νοτιοκορεατική KAI (Korea Aerospace Industries) για την πιστοποίηση του πυραύλου αέρος-αέρος, μέσης-μεγάλης ακτίνας νέας γενιάς Meteor στο υπό ανάπτυξη μαχητικό χαρακτηριστικών stealth, KF-X.

Το συμβόλαιο μεταξύ των δύο πλευρών προβλέπει την διαδικασία πιστοποίησης του όπλου μέσω της διασύνδεσης του με τα συστήματα του αεροσκάφους και το λογισμικό λειτουργίας τους, η μεταφορά τεχνογνωσίας, καθώς και η κατασκευή εξοπλισμού δοκιμών.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη, η οποία αποκαλύπτει την πρόθεση των Νοτιοκορεατών να απεξαρτηθούν από τις ΗΠΑ, οι οποίες αποτελούν τον κύριο προμηθευτή της Αεροπορίας τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πέρα από την καθαρά βιομηχανικού χαρακτήρα προσπάθεια, το πρώτο βήμα προς την υιοθέτηση και επιχειρησιακή αξιοποίηση μη αμερικανικών αερομεταφερόμενων όπλων, έγινε μέσω της πιστοποίησης του γερμανο-σουηδικού Taurus KEPD 350 στα F-15K.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.