Η Lockheed Martin προβλέπει περισσότερες πωλήσεις για το F-22

Η Lockheed Martin προβλέπει περισσότερες πωλήσεις για το F-22

Η Lockheed Martin εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι οι επιδόσεις του υπερ-μαχητικού F-22 Raptor θα οδηγήσουν σε αύξηση των πωλήσεων του και επέκταση της παραγωγής του και μετά το 2011.

Ήδη μέχρι σήμερα η εταιρία έχει παραδώσει τα 74 από τα 183 μαχητικά F-22 Raptor που έχουν παραγγελθεί από την Αμερικανική αεροπορία. Με βάση τον τρέχοντα ετήσιο ρυθμό παραγωγής των 24 αεροσκαφών, η παραγωγή θα μπορούσε να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων πέντε ετών. Τόσο η Αμερικανική αεροπορία όσο και πιθανοί εξαγωγικοί πελάτες έχουν περίπου τρία χρόνια για να αποφασίσουν αν θα αγοράσουν περισσότερα μαχητικά του τύπου πριν η Lockheed Martin αρχίσει τη σταδιακή επιβράδυνση της παραγωγής και την διαδικασία για την ολοκλήρωση της. Πάντως, και αυτό δημιούργησε την αισιοδοξία περαιτέρω πωλήσεων, οι επιδόσεις του F-22 Raptor σε πρόσφατες ασκήσεις της Αμερικανικής αεροπορίας ήταν εντυπωσιακές. Κατά τη διάρκεια της άσκησης «Northern Edge» που διεξήχθη τον περασμένο Ιούνιο, 12 F-22 Raptor πέταξαν τις 102 από τις 105 προγραμματισμένες αποστολές επιτυγχάνοντας μία εντυπωσιακή διαθεσιμότητα της τάξης του 97%. Τα αεροσκάφη επιχείρησαν από αεροπορικές βάσεις στην Αλάσκα., την Καλιφόρνια και την Ουάσιγκτον συμμετέχοντας τόσο στις «κυανές» (φίλιες) όσο και στις «ερυθρές» (εχθρικές) δυνάμεις. Μάλιστα σε αποστολές αεροπορικής υπεροχής «κατέρριψαν» συνολικά 108 εχθρικά αεροσκάφη χωρίς καμία απώλεια. Αντίστοιχα σε αποστολές κρούσης έκαναν αφέσεις JDAM (Joint Direct Attack Munitions) καταστρέφοντας και τους 26 στόχους που τους είχαν ανατεθεί. Επιπρόσθετα διεξήγαγαν αποστολές αεροπορικής και ηλεκτρονικής επιτήρησης που συνήθως διεξάγονται από αεροσκάφη E-3 Sentry AWACS και RC-135 Rivet Joint.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.