ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πρώτη επίσημη παρουσίαση του HERTI

Πρώτη επίσημη παρουσίαση του HERTI

Το μη επανδρωμένο αερόχημα (UAV) HERTI (High Endurance Rapid Technology Insertion: υψηλής αυτονομίας και ταχείας ενσωμάτωσης τεχνολογίας) παρουσίασε για πρώτη φορά δημόσια στο Farnborough 2006 η BAE Systems.

Πρόκειται για ένα πλήρως αυτόνομο αερόχημα με πολλές πολιτικές και στρατιωτικές εφαρμογές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η BAE Systems αντιμετωπίζει το HERTI ως σύστημα και μάλιστα ως χαρακτηριστικό παράδειγμα μεθοδολογίας ανάπτυξης προϊόντων που υλοποιούν συγκεκριμένες επιχειρησιακές ικανότητες. Η άτρακτος του HERTI βασίζεται σε μία πολωνική σχεδίαση ανεμοπτέρου (η οποία πλέον αποτελεί προϊόν της BAE Systems), και η ανάπτυξη του έγινε με πρότυπα που χρησιμοποιούνται για επανδρωμένα αεροσκάφη. Ενσωματώνει ποικίλες τεχνολογίες και εμπειρία που έχει αποκτηθεί από άλλα προγράμματα όπως του εκπαιδευτικού Hawk και του μαχητικού EF-2000 Typhoon. Ένα βασικό χαρακτηριστικό του είναι ότι έχει εξ αρχής σχεδιαστεί ως επαναχρησιμοποιούμενο σύστημα για τον τακτικό διοικητή και όχι ως αναλώσιμο ή απορριπτόμενο μετά τη χρήση μέσο. Η BAE Systems έχει αναπτύξει ποικιλία συστημάτων συλλογής και αξιοποίησης εικόνων (ICE: Imagery Collection & Exploitation) που περιλαμβάνουν συστήματα συλλογής, διαχείρισης και μετάδοσης μέσω ζεύξης δεδομένων, ηλεκτρο-οπτικών, υπέρυθρων, τηλεόρασης χαμηλού φωτισμού και ραντάρ συνθετικής απεικόνισης (SAR: Synthetic Aperture Radar) εικόνων σε σταθμό εδάφους. Σε πρόσφατες δοκιμές στη θάλασσα της Ιρλανδίας το HERTI μπόρεσε να εντοπίσει και αναγνωρίσει στόχους μεγέθους ανθρώπινης κεφαλής σε κυματώδεις θάλασσες αποδεικνύοντας έμπρακτα την ικανότητα του σε αποστολές έρευνας και διάσωσης και ναυτικής επιτήρησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ HERTI, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ FARNBOROUGH 2006, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΣΤΙΣ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.