ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Elephant Walk» για τα F-35 – Η Αμερικανική Αεροπορία στέλνει μήνυμα ισχύος (βίντεο)

«Elephant Walk» για τα F-35 – Η Αμερικανική Αεροπορία στέλνει μήνυμα ισχύος (βίντεο)

Στο Hill Air Force Base εφαρμόστηκε η μέθοδος ταχείας ανάπτυξης αεροσκαφών που ονομάζεται «βάδισμα του ελέφαντα», καθώς απογειώθηκαν γρήγορα 52 αεροσκάφη τύπου F-35 Lightning II με μόλις λίγα δευτερόλεπτα διαφορά μεταξύ κάθε απογείωσης.

Η όλη άσκηση χρειάστηκε λίγο περισσότερο από 10 λεπτά για να ολοκληρωθεί, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα The Standard-Examiner.

Τη Δευτέρα, σε αεροπορική βάση στην Γιούτα έλαβε χώρα μια ισχυρή επίδειξη δύναμης, εφαρμόζοντας την διαδικασία γνωστή ως «το βάδισμα του Ελέφαντα», στην οποίο συμμετείχαν περισσότερα από 50 μαχητικά αεροσκάφη F-35 σε λίγα μόνο λεπτά.

Ο όρος “Elephant Walk” σημαίνει την ταυτόχρονη τροχοδρόμηση μεγάλου αριθμού αεροσκαφών -οπλισμένων αν πρόκειται για μαχητικά σε επιχειρησιακή έξοδο- σε πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους ή την στιγμή που συγκεντρώνονται πριν την έναρξη απογείωσης με ελάχιστη διαφορά χρόνου από το προηγηθέν.

“Ρεκόρ” είχαν σπάσει τον Απρίλιο του 2012 στην αεροπορική βάση Seymour Johnson στην Βόρειο Καρολίνα 70 μαχητικά F-15Ε της USAF που γέμισαν τον διάδρομο… Φυσικά, όσο πιο μεγάλα τα αεροσκάφη που συμμετέχουν τόσο πιο εντυπωσιακό το “Βάδισμα του Ελέφαντα”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.