ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Η Rolls-Royce σχεδιάζει νέο κινητήρα για το μαχητικό 6ης γενιάς Tempest

Η Rolls-Royce σχεδιάζει νέο κινητήρα για το μαχητικό 6ης γενιάς Tempest

Στον σχεδιασμό νέου κινητήρα με πολλές καινοτομίες για το μαχητικό αεροσκάφος έκτης γενιάς Tempest προχωρά η Ρολς Ρόυς.

Στην κατασκευή ενός νέου είδους κινητήρα για αεροσκάφη προχωρά η βρετανική εταιρία Ρολς Ρόυς, ο οποίος θα αποτελέσει και τον κινητήρα του νέου μαχητικού αεροσκάφους, ονόματι Tempest, που δημιουργείται από τη Βρετανία, την Ιταλία και την Σουηδία.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος, θα είναι μαχητικό έκτης γενιάς και αναμένεται να είναι επιχειρησιακά έτοιμο το 2035.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα New Atlas, το νέο αεροσκάφος θα πρέπει να διαθέτει κινητήρες οι οποίοι θα μπορούν να του δίνουν μεγάλη ισχύ, μεγαλύτερη από αυτή που μπορούν να αποδώσουν οι ήδη υπάρχοντες.

Έτσι, η Ρολς Ρόυς, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής κινητήρων για αεροσκάφη, σχεδιάζει να δημιουργήσει έναν νέο κινητήρα, με δύο ηλεκτρικές γεννήτριες πλήρως ενσωματωμένες στην τουρμπομηχανή. Με αυτό τον τρόπο, θα υπάρχει η δυνατότητα παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στο αεροσκάφος, κατευθείαν από τις μηχανές του.

«Οι ηλεκτρικές γεννήτριες που θα είναι ενσωματωμένες, θα εξοικονομήσουν χώρο και θα παρέχουν μεγάλη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που θα απαιτείται από τα μελλοντικά μαχητικά» δήλωσε ο Κόνραντ Μπανκς, επικεφαλής μηχανικός του τμήματος Μελλοντικών Προγραμμάτων της Ρολς Ρόυς.

«Οι ήδη υπάρχουσες μηχανές παράγουν ισχύ μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων κάτω από τη μηχανή, το οποίο βοηθά στη λειτουργία της γεννήτριας. Η πολυπλοκότητα και τα πρόσθετα τμήματα σε συνδυασμό με τον επιπλέον χώρο που χρειάζεται το κιβώτιο ταχυτήτων και η γεννήτρια, μας αναγκάζουν να μεγαλώνουμε το πλαίσιο του αεροσκάφους, κάτι το οποίο είναι ανεπιθύμητο» δήλωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνε το New Atlas, η νέα μηχανή διαθέτει ένα νέο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας, σύστημα ελέγχου μηχανής, πλήρως ενσωματωμένο κλιματιστικό σύστημα και αεροδυναμικά σχεδιασμένες. λεπίδες στην τουρμπίνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.