ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

F-15EX: Σχεδόν το «μισό» κόστος ανά ώρα πτήσης από τα F-35 που θέλει η ΠΑ

F-15EX: Σχεδόν το «μισό» κόστος  ανά ώρα πτήσης από τα F-35 που θέλει η ΠΑ

«Η Αεροπορία χρειάζεται να επενδύσει σε ένα μαχητικό το οποίο μπορεί να αναπτυχθεί αμέσως.

Η πιο έξυπνη λύση δεν είναι άλλη από το «φορτωμένο» F-15EX. Η ικανότητά του να μεταφέρει περισσότερα όπλα και ταχύτερα από οποιοδήποτε άλλο μαχητικό και όλα αυτά σε ένα απόλυτα αποδεκτό κόστους της τάξης των 27.000 $ ανά ώρα πτήσης το μετατρέπει στην καλύτερη επιλογή, τόσο για την Αεροπορία, όσο και για τους φορολογούμενους πολίτες».

Αυτά αναφέρει το site realcleardefense.com το οποίο υποστηρίζει πως το F-15EX θα είναι κατά πολύ φθηνότερο από το F-35 το κόστος του οποίου ανά ώρα πτήσης ανέρχεται στα 44.000$.

H παρουσία του ταχύτερου υπολογιστή αποστολής, το σύστημα ελέγχου πτήσης και το προηγμένο ραντάρ AESA δίνουν πραγματικά στο F-15EX τεράστιες δυνατότητες.

Θα ενσωματώσει τον επεξεργαστή Display Core Processor II, τον πιο σύγχρονο υπολογιστή μάχης που έχει υπάρξει ποτέ, με δυνατότητα επεξεργασίας 87 δισεκατομμυρίων εντολών το δευτερόλεπτο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Σεπτεμβρίου η επιτροπή της Γερουσίας συνέστησε την προμήθεια 8 F-15EX με κόστος $992,4 εκατομμύρια. Δύο από αυτά τα F-15EX θα αξιοποιηθούν ως αεροσκάφη δοκιμών. Με τη σειρά της η Boeing εγγυάται την παραγωγή 24 F-15EX ανά έτος, για την άμεση κάλυψη των απαιτήσεων της αμερικανικής Αεροπορίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.