ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Το Skunk Works αποκαλύπτει το Polecat P-175

Το Skunk Works αποκαλύπτει το Polecat P-175

Την αποκάλυψη ότι υπό συνθήκες πλήρους μυστικότητας κατασκεύασε και διεξήγαγε πτήσεις ενός μεγάλου μεγέθους και  μεγάλου υψομέτρου μη επανδρωμένο αερόχημα (UAV: unmanned aerial vehicle) έκανε στις 19 Ιουλίου το Skunk Works, ο περίφημος τομέας ανάπτυξης προηγμένων τεχνολογικά προγραμμάτων της Lockheed Martin.

Το αερόχημα σχεδιάστηκε για τη δοκιμή ποικίλων νέων τεχνολογιών και την κατανόηση δυναμικών καταστάσεων, όπως παραδείγματος χάριν αυτές που συναντώνται κατά την πτήση αεροχημάτων χωρίς ουραίο πτέρωμα, που θεωρούνται κρίσιμες για την ανάπτυξη της «τρίτης γενιάς» μη επανδρωμένων αεροχημάτων που αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους στις ΗΠΑ την επόμενη δεκαετία. Η προσπάθεια της Lockheed Martin εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο έρευνας και ανάπτυξης για το πρόγραμμα μακράς κρούσης (Long Range Strike) της Αμερικανικής αεροπορίας. Το αερόχημα με την ονομασία Polecat και τον κωδικό P-175 έχει την μορφή ιπτάμενης πτέρυγας και αναπτύχθηκε στο πλαίσιο προγράμματος ύψους 27 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ που χρηματοδοτήθηκε από ιδίους πόρους της Lockheed Martin. Η προσπάθεια άρχισε τον Μάρτιο του 2003 και ολοκληρώθηκε 18 μήνες αργότερα. 

  

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ P-175 POLECAT, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ FARNBOROUGH 2006, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΣΤΙΣ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.