Δείτε το ρωσικό ελικόπτερο Ka-52 να «χορεύει» στον αέρα – Εντυπωσιακά ακροβατικά (βίντεο)

Δείτε το ρωσικό ελικόπτερο Ka-52 να «χορεύει» στον αέρα – Εντυπωσιακά ακροβατικά (βίντεο)

Ένα Ka-52 ελικόπτερο, ο περίφημος «αλιγάτορας» των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, βιντεοσκοπήθηκε να κάνει απίστευτα ακροβατικά!

Το Σάββατο, δημοσιεύτηκε στο κανάλι Zvezda TV βίντεο, το οποίο δείχνει ένα επιθετικό ελικόπτερο Ka-52 «Alligator» να κάνει ορισμένα αδιανόητα -για το μέγεθός του- πράγματα, που μόνο αυτό μπορεί.

Λίγο έξω από την πόλη Khabarovsk, στη μακρινή ρωσική Ανατολή, ο «αλιγάτορας» καταγράφηκε να περιστρέφεται, κάνοντας ακροβατικά και μάλιστα, ελάχιστα μέτρα από το έδαφος, στο πλαίσιο αεροπορικής εκπαίδευσης.

Όπως μπορείτε να δείτε στο εντυπωσιακό βίντεο, το ελικόπτερο πετάει τόσο χαμηλά, που κόβει την ανάσα, ενώ, την ίδια στιγμή, το οπλικό του σύστημα έχει «κλειδώσει» έναν στόχο και δεν τον «αφήνει», παρά τα ακροβατικά. Κάποια στιγμή, δε, ο «αλιγάτορας» κάνει μια ξαφνική ανάβαση 90 μοιρών, ενώ πετάει με την ουρά του… μπροστά! Δεν υπάρχει άλλο ελικόπτερο, φυσικά, που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο.

Ακόμη και τότε, πετά, ενώ περιστρέφεται γύρω από το σημείο, που στοχεύει με τη μύτη σταθερή, και τα όπλα του να βλέπουν συνεχώς τον στόχο.

Έχει την ικανότητα, εξάλλου, να κάνει ακαριαία στροφή.

Την ελευθερία κινήσεων του τη δίνει ο σχεδιασμός του, καθώς διαθέτει ομοαξονικό σχήμα, τα δύο στροφεία, δηλαδή, περιστρέφονται αντίθετα, ενώ δεν έχει στην ουρά του έλικα, γεγονός που κάνει το Ka-52 πολύ πιο ευέλικτο σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο επιθετικό ελικόπτερο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.