ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Νέα προβλήματα για το F-35: «Κοστίζει 100 εκατομμύρια και δεν μπορεί να πετύχει στόχο με το πυροβόλο»

Νέα προβλήματα για το F-35: «Κοστίζει 100 εκατομμύρια και δεν μπορεί να πετύχει στόχο με το πυροβόλο»

Αν και παραμένει «έτη φωτός» μπροστά από τον ανταγωνισμό το stealth μαχητικό F-35 παραμένει ένας «πονοκέφαλος» για τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με νέα έκθεση του πενταγώνου, τα όπλα 25 χιλιοστών που φέρει το μαχητικό αεροσκάφος έχουν «απαράδεκτα ποσοστά ευστοχίας».

«Το πρόβλημα ανιχνεύτηκε στις δοκιμές αέρος – εδάφους. Τα ποσοστά ακριβείας σε στόχους εδάφους από εναέριες επιθέσεις με πυροβόλα όπλα ήταν τουλάχιστον απογοητευτικά. 100 εκατομμύρια ανά αεροσκάφος και έχουμε ακόμα πολύ δρόμο» δηλώνει στο Bloomberg πηγή που εργάζεται στο γραφείο δοκιμών του Πενταγώνου.

Τα «απογοητευτικά» τεστ πραγματοποιήθηκαν κατά την τελευταία αξιολόγηση του πιο δαπανηρού αμερικανικού όπλου.

Και τα προβλήματα δεν σταματάνε εκεί: Ο αριθμός των ανεπαρκειών λογισμικού ανήλθε σε 873 από τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την έκθεση. Υπάρχει σαφής βελτίωση από τις 917 του Σεπτεμβρίου, όταν το πρόγραμμα των F-35 πέρασε τον τελευταίο του έλεγχο, αλλά και πάλι δεν βρίσκονται στα επίπεδα που θα ήλπιζαν οι Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ένα όχι και τόσο «αόρατο» μαχητικό

Ορισμένα πολύ σοβαρά προβλήματα έχουν ανακύψει στα μαχητικά F-35 των ΗΠΑ όταν πετούν σε υψηλές ταχύτητες και υψόμετρα, ζητήματα τα οποία περιορίζουν τις δυνατότητες χαμηλής παρατηρησιμότητας των αεροσκαφών και απειλώντας τα ακόμη και με δομική βλάβη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενώ η πιθανότητα εμφάνισης είναι χαμηλή, ορισμένοι πιλότοι ανησυχούν σοβαρά από τους περιορισμούς που δημιουργούν τα συγκεκριμένα προβλήματα.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.