ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ρωσία: Πρώτη πτήση για το αναβαθμισμένο στρατηγικό βομβαρδιστικό Τu-160M

Ρωσία: Πρώτη πτήση για το αναβαθμισμένο στρατηγικό βομβαρδιστικό Τu-160M

Το αναβαθμισμένο στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-160M της Ρωσίας πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμαστική πτήση. Η πτήση έγινε σε υψόμετρο 1.500 μέτρων και διήρκεσε 37 λεπτά.

Η νεότερη και αναβαθμισμένη έκδοση του βομβαρδιστικού Tu-160M ​​της Ρωσίας υπεβλήθη στο πρώτο τεστ πτήσης, δήλωσε την Κυριακή η ρωσική εταιρεία αεροδιαστημικής και άμυνας Tupolev.

«Στις 2 Φεβρουαρίου 2020, η πρώτη πτήση του πρώτου εκ βάθους αναβαθμισμένου βομβαρδιστικού πρωτοτύπου Tu-160M ​​βασισμένου στο αεροσκάφος Tu-160 πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο KAZ», δήλωσε η αρμόδια υπηρεσία στους δημοσιογράφους.

Η πτήση έγινε σε υψόμετρο 1.500 μέτρων και διήρκεσε 37 λεπτά.

«Κατά τη διάρκεια της πτήσης, πραγματοποιήθηκαν οι αναγκαίοι έλεγχοι σε επικαιροποιημένα συστήματα και εξοπλισμό που εγκαταστάθηκαν στο πλαίσιο του της βαθιάς αναβίβασης ικανοτήτων του αεροσκάφους. Σύμφωνα με το πλήρωμα, η πτήση πήγε κανονικά, τα συστήματα και ο εξοπλισμός λειτουργούσαν χωρίς πρόβλημα», πρόσθεσε.

Το Tu-160M ​​διαθέτει ενσωματωμένο αμυντικό σύστημα, προηγμένο σύστημα επικοινωνιών, νέους κινητήρες και όπλα που επεκτείνουν σημαντικά τις βομβιστικές επιδόσεις και τις ικανότητες χτυπήματος ακριβείας.

Τον Δεκέμβριο, ο ρώσος υφυπουργός Άμυνας Αλεξέι Κριβορούσκο δήλωσε ότι οι παραδόσεις των νέων στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-160M ​​στην Αεροπορία θα ξεκινούσαν το 2021.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.