ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η Χιλή επιλέγει «ρωσικά» στα ελικόπτερα

Η Χιλή επιλέγει «ρωσικά» στα ελικόπτερα

Ενώ η Χιλή διαπραγματεύεται αγορές μέσω κεφαλαίων FMS από τις Ηνωμένες Πολιτείες ύψους 275 εκατ. δολαρίων, φαίνεται ότι τουλάχιστον στα μεταφορικά ελικόπτερα δεν θα προτιμήσει αμερικανική λύση.

Ενώ η Χιλή διαπραγματεύεται αγορές μέσω κεφαλαίων FMS από τις Ηνωμένες Πολιτείες ύψους 275 εκατ. δολαρίων, φαίνεται ότι τουλάχιστον στα μεταφορικά ελικόπτερα δεν θα προτιμήσει αμερικανική λύση.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν δίστασαν να εκφράσουν δημόσια την απογοήτευσή τους για την απόφαση της χιλιανής κυβέρνησης να επιλέξει την προμήθεια 5 μεταφορικών ελικοπτέρων από την Ρωσία.

Η Χιλή αρχικά σχεδίαζε να αγοράσει ελικόπτερα UH-60L Black Hawk από την αμερικανική Sikorsky, αλλά τελικά αποφάσισε προμήθεια από την ρωσική Rosoboronexport, καθώς τα πέντε ελικόπτερα Mi-17V5 είχαν σχεδόν την μισή τιμή από τα Black Hawk.

Ρωσικά ελικόπτερα έχουν πουληθεί πρόσφατα σε αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής, ενώ η Κολομβία διαθέτει ένα μεγάλο στόλο Black Hawk, τα οποία πρόσφατα επέλεξε και η Βραζιλία.

Η Χιλή πάντως έχει διαφοροποιησει σε σημαντικό βαθμό τις αμυντικές της προμήθειες. Έχει αποκτήσει μαχητικά F-16 καινούρια από τις ΗΠΑ και μεταχειρισμένα από την Ολλανδία, μεταχειρισμένα άρματα μάχης Leopard 2A4 από την Γερμανία, φρεγάτες από την Ολλανδία, αεροσκάφη ΑΦΝΣ από την Ισπανία, ελικόπτερα Cougar από την Γαλλία και τώρα και μεταφορικά ελικόπτερα από την Ρωσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων www.defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.