ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ρωσικό βομβαρδιστικό Tu-22M3 εκκινεί τους κινητήρες του και το θέαμα είναι μοναδικό (φώτο – βίντεο)

Ρωσικό βομβαρδιστικό Tu-22M3 εκκινεί τους κινητήρες του και το θέαμα είναι μοναδικό (φώτο – βίντεο)

Ένα μοναδικό θέαμα “συνέλαβε” η κάμερα όταν το αναβαθμισμένο βομβαρδιστικό Tupolev Tu-22M3 Backfire εκτελούσε τους ελέγχους προ πτήσης. Έτσι μπορούμε να διακρίνουμε το μοναδικό θέαμα της εκκίνησης των θηριώδων κινητήρων Kuznetsov NK-25 των 50.000λιβρών έκαστος και το θέαμα είναι εντυπωσιακό.

Το παρθενικό του ταξίδι έκανε στους αιθέρες το εκσυγχρονισμένο ρωσικό βομβαρδιστικό Tu-160. Το εμβληματικό στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος της Ρωσίας που μπορεί να φέρει πυρηνικές βόμβες, διαθέτει πλέον ολοκαίνουργια ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου και πλήγησης και άλλο εξοπλισμό, και εκτιμάται ότι αυτές οι αλλαγές διπλασίασαν την αποτελεσματικότητά του στη μάχη.

Βίντεο του εκσυγχρονισμένου αεροσκάφους δόθηκε στη δημοσιότητα από το ρωσικό στρατό την Πέμπτη, αν και η δοκιμαστική πτήση του πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα στο εργοστάσιο αεροσκαφών του Καζάν. Το αεροπλάνο έκανε ένα σύντομο ταξίδι, παραμένοντας στον αέρα για περίπου μισή ώρα σε υψόμετρο 1.500 μέτρων.

Το βομβαρδιστικό Tu-160 παρουσιάστηκε για πρώτγη φορά στο τέλος της σοβιετικής εποχής και παρέμεινε στην υπηρεσία της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας από τότε. Όλα τα υπάρχοντα αεροσκάφη αναμένεται να αναβαθμιστούν στις προηγμένες εκδόσεις «Μ» και «Μ2», ενώ πολλά αεροσκάφη Tu-160M2 αναμένεται να κατασκευαστούν από την αρχή.

Οι εκδόσεις «M» και «M2» αναμένεται επίσης να εξοπλιστούν με καινούργιους, πιο αποδοτικούς κινητήρες, οι οποίοι θα επεκτείνουν την επιχειρησιακή εμβέλειά τους κατά 1.000 χιλιόμετρα – αν και τα στάνταρτ αεροσκάφη Tu-160 έχουν ήδη ένα εντυπωσιακό εύρος λειτουργίας 13.000 χιλιομέτρων χωρίς ανεφοδιασμό. Ωστόσο, παραμένει ασαφές εάν το εκσυγχρονισμένο αεροπλάνο έχει έχει εξοπλιστεί με τους νέους κινητήρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.