ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Περικόπτεται κατά 36 ο αριθμός των Super Hornet που θα παραλάμβανε το αμερικανικό Ναυτικό

Περικόπτεται κατά 36 ο αριθμός των Super Hornet που θα παραλάμβανε το αμερικανικό Ναυτικό

Σύμφωνα με το Ναυτικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USNI) το αμερικανικό Ναυτικό σκοπεύει να περικόψει τον αριθμό των προς απόκτηση νέων F/A-18E/F Super Hornet για να κατευθύνει κονδύλια προς την επιτάχυνση της ανάπτυξης του μακροπρόθεσμου προγράμματος του Νέας Γενιάς, Μαχητικού Αεροσκάφους Αεροπλανοφόρων. Η αποκάλυψη συνέπεσε με την ανακοίνωση της πρότασης για τον νέο αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ.

Το 2019, η Boeing ως κατασκευάστρια εταιρία του Super Hornet, ανέλαβε ένα πολυετές συμβόλαιο 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να παραδώσει 78 αεροσκάφη F/A-18E/F αλλά με το νέο προϋπολογισμό τα 42 Super Hornet θα είναι και τα τελευταία που θα παραδώσει.

Όπως αναφέρουν τα έγγραφα που κατατέθηκαν, χρήματα για την κατασκευή 36 μαχητικών Super Hornet που θα παραδίδονταν μεταξύ των ετών 2022-2026 πρόκειται να διοχετευτούν “για την επιτάχυνση των διαδικασιών ανάπτυξης του μαχητικού νέας γενιάς εναέριας κυριαρχίας (NGAD) και άλλων συναφών επενδύσεων”.

Συνολικά, 4.5 δις δολάρια υπολογίζεται πως θα κοπούν από την προβλεπόμενη προμήθεια των Super Hornet υπέρ του NGAD μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μαχητικό νέας γενιάς εναέριας κυριαρχίας, παλιότερα γνωστό ως πρόγραμμα F/A-XX, πρόκειται να σηκώσει σταδιακά το βάρος των αποστολών που καλύπτουν τα F/A-18 Hornet καθώς το F-35C Lighting II εισέρχεται στις τάξεις του ως μαχητικό/βομβαρδιστικό stealth.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.