Η Boeing παρουσίασε το πρώτο EA-18G Growler

Η Boeing παρουσίασε το πρώτο EA-18G Growler

Την επίσημη παρουσίαση στο ευρύ κοινό (roll-out) του πρώτου αεροσκάφους ηλεκτρονικής επίθεσης EA-18G Growler έκανε στις 3 Αυγούστου στις εγκαταστάσεις της στο Saint Louis του Μισούρι, η Boeing.

Το πρόγραμμα σύμφωνα με την εταιρία εξελίσσεται εντός χρονοδιαγράμματος και εντός προϋπολογισμού. Το αεροσκάφος παρουσιάστηκε σε 750 προσκεκλημένους από το Αμερικανικό ναυτικό, τη Boeing και τη βιομηχανία γενικότερα. Πρόκειται για παραλλαγή της διθέσιας έκδοσης F/A-18F Super Hornet, η οποία έχει ήδη εμπλακεί σε επιχειρήσεις. Μπορεί να επιχειρεί είτε από αεροπλανοφόρα είτε από αεροδρόμια παρέχοντας τη δυνατότητα στους τακτικούς διοικητές να επιτελέσουν ευρύ φάσμα επιθετικών αποστολών ηλεκτρονικού πολέμου (AEA: airborne electronic attack). Το σχετικό ολοκληρωμένο σύστημα έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί από τη Northrop Grumman Corporation, η οποία πρόσφατα διεξήγαγε δοκιμές με αυτό εγκατεστημένο επί του γνωστού EA-6B Prowler. Μάλιστα το Αμερικανικό ναυτικό επέλεξε το EA-18G για να αντικαταστήσει την παρούσα πλατφόρμα αποστολών ηλεκτρονικού πολέμου, το EA-6B Prowler που βρίσκεται σε υπηρεσία από το 1971. Η Boeing ανέλαβε την υλοποίηση του συμβολαίου ανάπτυξης συστημάτων και επίδειξης του EA-18G στις 29 Οκτωβρίου 2003. Η πρώτη πτήση του αεροσκάφους προγραμματίζεται προς το τέλος του τρέχοντα μήνα, αρκετές εβδομάδες πριν την αρχικά προγραμματισθείσα ημερομηνία. Οι δοκιμές πεδίου που υπολογίζεται να διαρκέσουν μέχρι τα τέλη του 2008 θα γίνουν στο πεδία Patuxent River και  China Lake του Αμερικανικού ναυτικού. Το πρώτο αεροσκάφος θα εισαχθεί σε υπηρεσία περί το 2009.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.