ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έτοιμος ο νέος κατάλογος των όπλων των F-16 Block 52+ Fighting Falcon της ΠΑ

Έτοιμος ο νέος κατάλογος των όπλων των F-16 Block 52+ Fighting Falcon της ΠΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη ολοκληρωθεί η επεξεργασία και προώθηση στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Επενδύσεων και Εξοπλισμών (ΓΔΑΕΕ) του καταλόγου των όπλων των ελληνικών μαχητικών F-16 Block 52+.

Στη συνέχεια θα εκδοθεί προς τις κατασκευάστριες αίτηση υποβολής προσφοράς (RfP: Request for Proposal), αν αποφασισθεί η απευθείας εμπορική διαδικασία, ή θα αποσταλεί αίτημα (LOR: Letter of Request) προς το Αμερικανικό δημόσιο, αν αποφασισθεί η διακρατική διαδικασία. Το κόστος των όπλων ανέρχεται σε μόλις 150 εκατ. ευρώ και είναι σημαντικά μειωμένος σε σχέση με τον αρχικό κατάλογο ο οποίος ήταν προϋπολογισμού περίπου 400 εκατ. ευρώ και περιελάμβανε (αναλυτικά δες άρθρο στο www.defencenet.gr με ημερομηνία 01/05/2006 και τίτλο: “Η ΠΑ επιλέγει τα όπλα των νέων F-16 Block 52+”):

α. Αέρος-Αέρος

-180 AIM-120C-5 AMRAAM (Advanced Medium Range Air-To-Air Missile = Εξελιγμένο Βλήμα Αέρος-Αέρος Μέσου Βεληνεκούς).

-120 IRIS-T.

β. Αέρος-Εδάφους

-50 AGM-154 JSOW (Joint Standoff Weapon).

-200 CBU-87 CEM (Combined Effects Munition).

-250 EGBU-12 Enhanced Paveway II.

-100 BLU-109

-100 JDAM (Joint Direct Attack Munition = Κοινή Βόμβα Προσβολής Ακριβείας).

-50 Spice-2000 και 300 Spice-1000 (αντίστοιχα για βόμβες 2000 και 1000 λιβρών). Πρόκειται για συλλογές καθοδήγησης ισραηλινής προέλευσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι ποσότητες έχουν μειωθεί στο ελάχιστο δυνατό ώστε να εξοικονομηθούν κονδύλια ενώ στην περίπτωση του IRIS-T οι ανάγκες θα καλυφθούν από τα βλήματα που έχουν παραγγελθεί στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.