KFX: ‘Έτσι θα είναι το νέο μαχητικό 5ης γενιάς της Νότιας Κορέας και της Ινδονησίας

KFX: ‘Έτσι θα είναι το νέο μαχητικό 5ης γενιάς της Νότιας Κορέας και της Ινδονησίας

Το KFX είναι μια κοινή προσπάθεια της Νότιας Κορέας και της Ινδονησίας για την σχεδίαση ανάπτυξη και παραγωγή ενός νέου μαχητικού το οποίο τοποθετείται κοντά στην 5η γενιά.

Επικεφαλής του προγράμματος είναι η Νότια Κορέα η οποία κατέχει το 60% των μετοχών της κοινοπραξίας και η Ινδονησία η οποία μπήκε στο πρόγραμμα το 2010 έχει το 20% ενώ το υπόλοιπο 20% κατέχουν ιδιωτικές εταιρείες.

Το πρόγραμμα εξελίσσεται κανονικά. Όπως αναφέρεται τα δύο αρχικά πρωτότυπα είναι υπο κατασκευή η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021. Η πρώτη πτήση εκτιμάται για το 2022 και την παραγωγή να ξεκινά το 2026.

Η Νότια Κορέα θέλει να διαθέτει 120 επιχειρησιακά αεροσκάφη έως το 2032.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.