ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Επιτυχής δεύτερη δοκιμή του JASSM-ER

Επιτυχής δεύτερη δοκιμή του JASSM-ER

Τη δεύτερη επιτυχή πτητική του δοκιμή πραγματοποίησε το πρώτο σε παγκόσμιο επίπεδο βλήμα cruise χαμηλής παρατηρησιμότητας  και μακρού βεληνεκούς JASSM-ER στο πεδίο δοκιμών White Sands Missile Range στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ.

Η δοκιμή εντάσσεται σε πρόγραμμα δοκιμαστικών πτήσεων ανάπτυξης και αξιολόγησης που υλοποιούν από κοινού η κατασκευάστρια του βλήματος Lockheed Martin και η Αμερικανική αεροπορία (USAF: U.S. Air Force) για την πιστοποίηση του όπλου στο στρατηγικό βομβαρδιστικό B-1B Lancer. Μάλιστα τα μέσα του 2008 εκτιμάται ότι θα αρχίσει η επιχειρησιακή δοκιμή και αξιολόγηση του συγκεκριμένου προγράμματος. Στο πλαίσιο της δοκιμής ένα βλήμα JASSM-ER αφέθηκε και αποχωρίστηκε με επιτυχία από βομβαρδιστικό B-1B, ανέπτυξε τις πτέρυγες και το ουραία πτερύγια και ενεργοποίησε τον κινητήρα του. Στη συνέχεια το βλήμα ανήλθε στο προγραμματισμένο ύψος πτήσης, πλοήγησε με τη βοήθεια προγραμματισμένων σημείων (waypoints) με τη χρήση του ψηφιακού και υψηλής αντίστασης σε παρεμβολή συστήματος παγκόσμιας αναφοράς θέσης (GPS), και κατήλθε στο υψόμετρο που είχε εκ των προτέρων επιλεγεί για την τελική προσέγγιση και προσβολή του στόχου με χρήση του τεχνολογίας αιχμής εντοπιστή υπερύθρων που διαθέτει. Η ανάπτυξη και προμήθεια του JASSM-ER αποτελεί κύρια παράμετρο της στρατηγικής επένδυσης στο B-1B καθώς το πρόσθετο βεληνεκές του βλήματος επιτρέπει την εξ ασφαλούς αποστάσεως προσβολή ακριβείας καλά προστατευμένων με συστήματα αεράμυνας μακρού βεληνεκούς στόχων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.