Η Boeing παραδίδει το 501ο AH-64D Apache στον Αμερικανικό στρατό

Η Boeing παραδίδει το 501ο AH-64D Apache στον Αμερικανικό στρατό

Το 501ο ελικόπτερο AH-64D Apache Longbow, που σηματοδότησε  την ολοκλήρωση δεκαετούς παραγωγικής διαδικασίας, παρέδωσε η Boeing στον Αμερικανικό  στρατό στις 9 Αυγούστου 2006.

Όμως σύμφωνα με αξιωματούχους της Boeing η παράδοση του ελικοπτέρου δεν σημαίνει την ολοκλήρωση της παραγωγής του Apache, αφού αναμένονται νέες παραγγελίες για ελικόπτερα νέας κατασκευής ή ανακατασκευή παλαιοτέρων, από νέους αλλά και παλαιούς πελάτες, ενώ νέα σημαντική ώθηση στην παραγωγή θα αποτελέσει η οριστικοποίηση της επόμενης έκδοσης για τον Αμερικανικό στρατό, η αποκαλούμενη Block III. Μάλιστα οι αξιωματούχοι της Boeing εκτιμούν ότι το Apache θα παραμείνει το πρωτεύον επιθετικό ελικόπτερο του Αμερικανικού στρατού τουλάχιστον για τις επόμενες τρεις δεκαετίες. Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανικός στρατός παρήγγειλε συνολικά 501 AH-64D Apache Longbow στο πλαίσιο δύο πενταετών προγραμμάτων προμηθειών που άρχισαν να υλοποιούνται τα τέλη της δεκαετίας του 1990. Από τότε ο Αμερικανικός στρατός παρήγγειλε και πρόσθετα ελικόπτερα  ενώ άρχισε τις διαδικασίες ανάπτυξης της επόμενης έκδοσης Block III. Τα 501 ελικόπτερα AH-64D Apache Longbow παρήχθησαν σε δύο εκδόσεις, που ονομάζονται «block». Η αναβάθμιση Block III θα υλοποιηθεί στα ελικόπτερα της έκδοσης Block I που εισήχθησαν σε υπηρεσία το 1999.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.