Το αμερικανικό Ναυτικό σε σταυροδρόμι επιλογών: Ή νέο μαχητικό και λιγότερα F/A-18 ή… F-35C

Το αμερικανικό Ναυτικό σε σταυροδρόμι επιλογών: Ή νέο μαχητικό και λιγότερα F/A-18 ή… F-35C

Το αμερικανικό Ναυτικό πρέπει να «θυσιάσει» την αγορά νέων αεροσκαφών F/A-18E/F Super Hornet, αν θέλει να αποκτήσει ένα μαχητικό 6ης γενιάς λίγο μετά το 2030.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αμερικανικό Ναυτικό θα παραγγείλει τα τελευταία 24 F/A-18E/F το Οικονομικό Έτος 2021 και θα εγκαταλείψει έτσι την προμήθεια άλλων 36, από το ΟιΕ22 μέχρι το ΟιΕ24. Έτσι, το Αμερικανικό Ναυτικό θα εξοικονομήσει 4,5 δισ, $ που θα κατευθυνθούν στο πρόγραμμα του μαχητικού επόμενης γενιάς, γνωστού ως Next Generation Air Dominance (NGAD) ή F/A-XX.

Αλλά οι αρνητικές εξελίξεις στην οικονομία μπορεί να προκαλέσουν περαιτέρω μειώσεις στον αμυντικό προϋπολογισμό. Ίσως και ματαίωση του F/A-XX.

Σύμφωνα με το «Defense News», ένα σενάριο θα μπορούσε να είναι η εγκατάλειψη του NGAD και να αναζητηθεί μια τροποποίηση ή εξέλιξη του F-35. Με αυτό τον τρόπο, το Αμερικανικό Ναυτικό θα έμενε με το F-35 και μια βελτιωμένη έκδοσή του ή ένα τροποποιημένο F/A-18E/F Super Hornet.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Αμερικανικό Ναυτικό επιθυμεί να έχει έτοιμο το F/A-XX στις αρχές της επόμενης δεκαετίας. Μέχρι τότε, ωστόσο, δεν αποκλείεται να αναγκαστεί να προμηθευτεί περισσότερα F/A-18.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.