Έτσι έγινε το ατύχημα με το αεροπλάνο στις Σέρρες – Σωτήριος αποδείχθηκε ένας πλάτανος (φώτο-βίντεο) (upd)

Έτσι έγινε το ατύχημα με το αεροπλάνο στις Σέρρες – Σωτήριος αποδείχθηκε ένας πλάτανος (φώτο-βίντεο) (upd)

(upd 13:44) Νεότερες πληροφορίες σχετικά με το αεροπορικό ατύχημα που σημειώθηκε το πρωί στην Πρώτη Σερρών, όπου κατέπεσε ένα αεροσκάφος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, ευτυχώς, ελαφριά ο χειριστής του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας αιωνόβιος πλάτανος ο οποίος βρίσκεται στην πλατεία του χωριού φαίνεται πως αποδείχθηκε σωτήριος για τον νεαρό πιλότο.

Ο πρόεδρος της Πρώτης Σερρών, Νίκος Μπακάλης, περιέγραψε στο τοπικό μέσο ενημέρωσης τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα.

Το μονοκινητήριο, που απογειώθηκε από την Αλεξανδρούπολη, εμφανίστηκε στην Πρώτη Σερρών γύρω στις 09:10 και έκανε, σύμφωνα με τον κ. Μπακάλη, «αδικαιολόγητες βόλτες».

Λίγο αργότερα κατέπεσε στην πλατεία του χωριού, σημείωσε, κάνοντας λόγο για εκκωφαντικό θόρυβο.

Περιγράφοντας τις σκηνές που αντίκρισε όταν έφτασε στο σημείο είπε πως είδε το αεροπλάνο να κρέμεται από τα κάγκελα ενός σπιτιού στην πλατεία του χωριού και τον πιλότο αιμόφυρτο.

«Η ζημιά αποφεύχθη επειδή στο μέρος της πτώσης υπήρχε αιωνόβιος πλάτανος και έκοψε την φόρα του αεροπλάνου», δήλωσε.

Ο κ. Μπακάλης γνωστοποίησε πως ο νεαρός πιλότος έχει υποστεί κατάγματα στο κεφάλι και στην κνήμη, ενώ έχει και ένα θλαστικό τραύμα στη μύτη.

«Τις πρώτες βοήθειες τις πρόσφερε μικροβιολόγος ιδιώτης μαζί με μία νοσοκόμα. Στη συνέχεια ήρθε ο δήμαρχος Αμφίπολης ο οποίος τυχαίνει να είναι γιατρός και επιλήφθηκε της κατάστασης», τόνισε ο κ. Μπακάλης.

Ολοκληρώνοντας, ο πρόεδρος της Πρώτης Σερρών επεσήμανε πως ο χείριστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σερρών με ταξί, καθώς το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ δεν έφτασε ποτέ.


Συναγερμός σήμανε στις αρμόδιες Υπηρεσίες, πριν από λίγη ώρα καθώς σημειώθηκε πτώση μονοκινητήριου αεροπλάνου Τσέσνα, σε πρόσοψη σπιτιού στην Πρώτη Σερρών.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 9:25 υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες.

​Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 19χρονος χειριστής του μονοκινητηρίου είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός κατοίκου της Πρώτης Σερρών.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=nUILNLcusvU&feature=emb_title

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.