ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σε μαζική παραγωγή εισήλθε το Su-57 – Σε υπηρεσία τον Ιούνιο του 2021 (βίντεο)

Σε μαζική παραγωγή εισήλθε το Su-57 – Σε υπηρεσία τον Ιούνιο του 2021 (βίντεο)

Με καθυστέρηση ενάμιση έτους τουλάχιστον, αναμένεται να εισέλθει σε υπηρεσία το πρώτο εξάμηνο του 2021 το πρώτο μαχητικό πέμπτης γενιάς της ρωσικής Αεροπορίας Su-57, καθώς πλέον έχει τεθεί σε σε μαζική παραγωγή, μετά το ατύχημα προ δεκαμήνου, που καθυστέρησε το όλο πρόγραμμα.

Το μαχητικό όταν ενταχθεί σε ικανούς αριθμούς σε υπηρεσία (π.χ. δύο Μοίρες, συνολικά 40 αεροσκάφη) θα αποτελέσει τον μοχλό ανατροπής της υστέρησης της ρωσικής Αεροπορίας έναντι της αμερικανικής σε μία σειρά στρατηγικών αποστολών που απαιτούν χαμηλή παρατηρησιμότητα από το αεροσκάφος φορέα.

Το 2022 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι δοκιμές προπαραγωγής που ξεκίνησαν το 2018 και το 2023 θα ξεκινήσει η εγκατάσταση των νέων θηριωδών κινητήρων συνολικής ώσης 82.000 λιβρών.

Ο νέος κινητήρας (Izdeliye 30) έχει αναπτυχθεί από την Lyulka Design Bureau. Σε σχέση με τους πολύ ισχυρούς και αξιόπιστους AL-41F1, οι νέοι κινητήρες είναι 30% πιο ισχυροί και έχουν 50% χαμηλότερες απαιτήσεις συντήρησης.

Οι πρώτες εικόνες ενός Su-57 σε μαζική παραγωγή έχουν δημοσιευτεί στο ενημερωτικό δελτίο του εργοστασίου Amoms Komsomolsk, όπου κατασκευάζονται τα συγκεκριμένα μαχητικά.

Η ρωσική Αεροπορία θα αποκτήσει 76 Su-57 μέχρι το τέλος του 2027.

«Στα χαρτιά» θα αποτελέσει το κορυφαίο μαχητικό αεροσκάφος παγκοσμίω,ς μέχρι την επιχειρησιακή ένταξη των μαχητικών 5ης++ γενιάς στις αρχές της επόμενης δεκαετίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.